τι; : συγκέντρωση θεματική : από :

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 12.30

Στήριξη συγκέντρωσης ενάντια στους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας...

Στήριξη της συγκέντρωσης ενάντια στους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας στα γραφεία της doValue [Τρίτη 18/6, 12.30]

από Δίκτυο ενάντια στην ακρίβεια στα Νότια

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ (Στήριξη της συγκέντρωσης ενάντια στους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας στα γραφεία της doValue)

Από την οικονομική κρίση του 2008 έως και σήμερα, εμποδίζεται συνεχώς η πρόσβαση μας σε βασικά αγαθά, φτάνοντας στο όριο της επιβίωσης. Μας φτωχαίνουν και μας εξαθλιώνουν από όλες τις πλευρές, ενώ ταυτόχρονα τράπεζες, ενεργειακοί όμιλοι, εργολάβοι, μεσίτες και συνολικά το κεφάλαιο θησαυρίζουν, εκτινάσσοντας τα κέρδη τους. Οι δεκάδες χιλιάδες προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας πανελλαδικά αποτελούν ένα ακόμα μέσο αναδιανομής πλούτου προς όφελος των ισχυρών, ενάντια στην τάξη μας. Τα στεγαστικά δάνεια και οι υπέρογκοι τόκοι τους έχουν αγοραστεί από τα funds περίπου στο 10% της αξίας τους. Δεδομένου ότι το υπόλοιπο ποσό έχει αποπληρωθεί από τις κρατικές ανακεφαλοποιήσεις των τραπεζών (οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από τη δικιά μας βαριά φορολόγηση), ουσιαστικά καλούμαστε να πληρώσουμε τα κέρδη τους!

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πάρουν τα σπίτια μας, πολλές φόρες για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ. Κανένας άνθρωπος δεν θα βρεθεί στο δρόμο και για αυτό πρέπει να παλέψουμε όλοι/ες μαζί, όλη η γειτονιά, όλη η κοινωνία. Η διασφάλιση της στέγης και ειδικά της πρώτης κατοικίας είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας και καμία τράπεζα ή επενδυτικό κοράκι δε θα μας το στερήσει!

Για αυτούς τους λόγους έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο στα νότια προάστια που προσπαθούμε να παλέψουμε ενάντια στην ακρίβεια, το αυξημένο κόστος ζωής και τουςπλειστηριασμούς. Είναι μία ομάδα αλληλεγγύης με αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά χαρακτηριστικά, στην οποία διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε ισότιμα. Τα τελευταία χρόνια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, έχει καταφέρει να μπλοκάρει και πλειστηριασμούς και εξώσεις, με συγκεντρώσεις και πορείες έξω από εισπρακτικές εταιρείες, funds, αλλά και σε σπίτια σε περίπτωση προσπάθειας έξωσης.

Καμία ντροπή για τα χρέη μας, η μοναδική ντροπή είναι η σιωπή και η αδιαφορία απέναντι στους πλειστηριασμούς! Αν γνωρίζεις κάποιο περιστατικό πλειστηριασμού, στο οποίο ενδεχομένως να χρειάζεται οποιαδήποτε υποστήριξη μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μαζί και με τη γειτονιά την κατάσταση. Αυτές τις μέρες η doValue βγάζει σε πλειστηριασμό τουλάχιστον 4 κατοικίες, με τη μία εξ αυτών να είναι στη γειτονιά της Δάφνης. Χρειάζεται κινηματική εγρήγορση και αλληλεγγύη μέσα στις γειτονιές μας προκειμένου να μπλοκάρουμε το σχέδιο αρπαγής των σπιτιών μας από το τραπεζικό κεφάλαιο.

Κανένας/ Καμία μόνη

Να υπερασπιστούμε τη στέγαση μας

Άμεση κατάργηση κάθε πλειστηριασμού 1ης κατοικίας

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας την Τρίτη 18/6 στις 12.30 στα γραφεία της doValue, Kύπρου 27 Μοσχάτο (Στάση ΗΣΑΠ Καλλιθέα)

Δίκτυο ενάντια στην ακρίβεια στα νότια

mail: akriexvianotia@espiv.nexet Fb: Δίκτυο ενάντια στην ακρίβεια στα Νότια

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1630867/