Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 12.00

Μικροφωνική: 5η Εκκενωση & γκρεμισμα του αυτοδ/μενου στεκιου πολυτεχνειου (εμπ)

post image

Τα χαράματα της Κυριακής 16/6, πραγματοποιήθηκε εκκένωση του Αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού πολυτεχνείου για 5η φορά. Εργάτες με συνοδεία μπάτσων γκρεμίσανε 2 τοίχους του στεκιού αφαιρώντας όλο το υλικό της κατάληψης, αφήνοντας μόνο ένα μικρό κομμάτι εξωτερικού τοίχου όρθιο. Ταυτόχρονα αφαιρέθηκε από την ταράτσα του κτιρίου η ραδιοφωνική κεραία του σταθμού (ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης 93.8 fm). Η κίνηση αυτή συνδέεται άμεσα, με έναν νέο κύκλο εκκενώσεων καταλήψεων και επεμβάσεων των μπάτσων στα πανεπιστημιακά campus ( εκκένωση νομικής , ζιζάνια , εξωστρεφής, γκρέμισμα στεκιού γεωλογικού και μαθηματικού στο ΑΠΘ, εισβολή μπάτσων στην φυσικομαθηματική ΕΚΠΑ, εκκένωση Primavera στο ΑΠΘ).

Μετά από έναν χρόνο εκκενώσεων, γκρεμισμάτων και διώξεων, το στέκι βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο της καταστολής. Στις 31 Αυγούστου του 23 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκκένωση του στεκιού, η άμεση ανακατάληψη επέφερε δεύτερη εκκένωση την ίδια μέρα η οποία αποδείχθηκε και αυτή άκαρπη, αφού ο χώρος καταλήφθηκε την ώρα που αποχωρούσαν οι μπάτσοι από το campus. Η Τρίτη εκκένωση συνέβη στις 21 Σεπτέμβρη, και αφού ούτε αυτή επέφερε αποτέλεσμα (συνέβη επανακατάληψη την ίδια μέρα), η διοίκηση του ΕΜΠ σε συνεργασία με τους μπάτσους προχώρησε σε γκρέμισμα μέρους του στεκιού στις 20 Οκτώβρη. Τα άμεσα αντανακλαστικά συντροφιών και αλληλέγγυου κόσμου, αποκατέστησαν ένα κομμάτι των ζημιών, έκλεισαν ξανά τον χώρο και τον κατέστησαν λειτουργικό. Η 5η εκκένωση που συνέβη αυτή την Κυριακή , πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά αθόρυβα και χωρίς να ανακοινωθεί δημόσια, σε αντίθεση με τις 4 προηγούμενες, τις οποίες μπάτσοι και καθεστωτικά έσπευσαν να διαλαλήσουν, αφού τους τελευταίους μήνες χτίζουν το αφήγημα του κατορθώματος της εξάλειψης των κατειλημμένων χώρων από τα πανεπιστήμια.

Είναι προφανές ότι ο στόχος της διοίκησης είναι η φρονηματική δίωξη και εξάλειψη , του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου από το πανεπιστήμιο. Αυτή η κίνηση μάλιστα έρχεται να συμπληρώσει τη μεγάλη λίστα έντονης καταστολής που αποτελεί πλέον καθημερινότητα στο ΕΜΠ, με ποινικές και αστικές διώξεις απέναντι σε συντρόφια από την δεύτερη κιόλας εκκένωση, απειλές για πειθαρχικές διώξεις, συλλήψεις και απαγωγές συντροφικού κόσμου κάτω το σπίτι του για την δράση του εντός του πανεπιστημιακού χώρου, πλήθος μηνύσεων κατά αγνώστων για παρεμβάσεις, «προληπτικές» προσαγωγές και τραμπουκισμούς. Δεν αποτελεί όμως μεμονωμένο περιστατικό το παράδειγμα του ΕΜΠ. Δείχνει να αποτελεί βασικό κρατικό σχεδιασμό η αποστείρωση των πανεπιστημιακών χώρων από κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο και χώρο αγώνα, σε ένα πλαίσιο αυστηροποίησης του πλαισίου της εκπαιδευτικής διαδικασίας και απόλυτης ταύτισης της με τις επιταγές του κεφαλαίου.

Όσο και να καλοβλέπουν κράτος, μπάτσοι και πρυτανικές αρχές τον εκφοβισμό και την εξόντωση των συντροφιών, την εξάλειψη των χώρων αγώνα, τις πολύμορφες δράσεις και τον αγώνα που συμπυκνώνουν και προτάσσουν, η απάντηση μας παραμένει η ίδια. Τα σχέδια τους θα ανατραπούν και η κάθε κίνηση τους θα μας βρίσκει απέναντί τους. Οι ιδέες δεν εκκενώνονται. Στήνουμε αναχώματα, οργανωνόμαστε και απαντάμε συλλογικά.

Καλούμε αύριο Τρίτη 18/06 στις 12.00 σε μικροφωνική στην κεντρική πλατεία Πολυτεχνειούπολης.

10, 100, 1000δες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΗΨΗΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου

Εικόνες:

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1630863/