τι; : εκδήλωση θεματική : από :

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στις 20.30

Βραδια αλληλεγγυης προβολή & μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα

ΒΡΑΔΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

προβολή & μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα

Στις 26/06/2020 ύστερα από πέντε χρόνια λειτουργίας εκκενώνεται η κατάληψη Δερβενίων 56 από δυνάμεις της αστυνομίας και το κτίριο σφραγίζεται. Στα χρόνια λειτουργίας της η κατάληψη αποτέλεσε κέντρο αγώνα στη γειτονιά των Εξαρχείων και πλαισιώθηκε από πληθώρα ατόμων και συλλογικοτήτων που δραστηριοποιήθηκαν και ενίσχυσαν τις δομές της.

Η εκκένωση της κατάληψης αποτελεί κομμάτι του σχεδιασμού κράτους και κεφαλαίου για κάμψη των αντιστάσεων στην περιοχή των Εξαρχείων για τον μετέπειτα εξευγενισμό που ακολούθησε. Με τη μετατροπή της περιοχής σε ένα μεγάλο διασκεδαστήριο, με αυξημένα ενοίκια στέγασης, καθώς και την επιβολή του έργου δημιουργίας σταθμού μετρό στην πλατεία.

Τέσσερα χρόνια μετά την εκκένωση της κατάληψης, η ΕΛ.ΑΣ στοχοποιεί πέντε συντρόφους επειδή κομμάτι των αποτυπωμάτων τους βρέθηκε εντός του χώρου της κατάληψης και τους καλεί σε δίκη στις 26/6 στην Ευελπίδων. Παρόμοια είναι και η υπόθεση της κατάληψης Φιλολάου 99 στο Παγκράτι.

Οι καταλήψεις μας, οι αυτοοργανωμένοι χώροι αγώνα, εκτός από κεραμίδια πάνω από τις συναντήσεις μας (που ενίοτε προσγειώνονται στα κεφάλια των στελεχών του διωκτικού μηχανισμού), είναι και οι σχέσεις που δομήσαμε, οι δοκιμασίες που φέραμε εις πέρας, οι χαρές και οι λύπες μας.

Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

  • Αλληλεγγύη στις (ανα)καταλήψεις Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους και συντρόφισσες
  • Δίκη Τετάρτη 26/06, 9:00, κτίριο 8, αίθουσα 1, δικαστήρια Ευελπίδων

Συλλογικότητες, ομάδες και άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη Δερβενίων 56

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Ιουνίου 11h