τι; : συνέλευση θεματική : από :

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 19.30

διαχειριστική συνέλευση στον κατειλημμένο Εξωστρεφή

Σχετικά με την επιχείρηση της αστυνομίας στον κατειλημμένο Εξωστρεφή

Την Πέμπτη 13/06 τις πρώτες πρωϊνές ώρες, εκτεταμένες δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στον κατειλημμένο Εξωστρεφή. Αυτό που οι μπάτσοι προσπάθησαν να περάσουν επικοινωνιακά ως εκκένωση, δεν είναι παρά ένα πλιάτσικο, μια διάρρηξη ενός κοινωνικού χώρου αγώνα και δημιουργίας. Ενδεικτική αυτής της αντικοινωνικής πρακτικής από πλευράς του κράτους είναι η κατάσχεση χρηματικού ποσού που προοριζόταν για την αγορά χυμών, ειδών υγιεινής και άλλων βασικών αγαθών που θα ικανοποιούσαν χωρίς αντίτιμο τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του λόφου.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η επιλογή της αστυνομίας να συλλέξει αποτυπώματα ακόμη και από τις τουαλέτες, που χρησιμοποιούνται από παιδιά, οικογένειες, αθλούμενα άτομα και παράλληλα να φωτογραφίσει ως ενοχοποιητικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για εργασίες στο λόφο. Αυτή η κατασταλτική πολιτική είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας του δήμου να ελέγξει το λόφο μετά την αποχώρηση της κτηματομεσιτικής εταιρίας prodea.

Τη Δευτέρα 3/06 είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το σχέδιο λειτουργίας του Εξωστρεφή ως κέντρο εστίασης. Η συζήτηση ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση των κατοίκων, καθώς πρόκειται για αυθαίρετο κτίσμα εντός δασικού χώρου, το οποίο με την εντατική λειτουργία του θα επιβάρυνε το φυσικό περιβάλλον.

Παρ'όλα αυτά, ο δήμος του Δούκα δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο αποφασίζοντας να δημοσιεύσει ένα βίντεο όπου ο αντιδήμαρχος πρασίνου Αποστολόπουλος προπαγάνδιζε επιφανειακές δράσεις στο λόφο, όπως το να βάψει παγκάκια και να σβήσει γκράφιτι. Μιλούν για ένα λόφο παρατημένο, όταν ο λόφος χάρη στους αγώνες που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε είναι ένας χώρος ελεύθερος, προσβάσιμος και γεμάτος ζωή.

Η επίθεση στον Εξωστρεφή αποτελεί συνέχεια της επιχείρησης του κράτους ενάντια στους κατειλημμένους χώρους όπως η εκκένωση των Ζιζανίων την περασμένη Τετάρτη, που σκοπό έχει να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα.

Ο Εξωστρεφής, από τις 20/04/24 αποτελεί μια νέα κατάληψη-κοινωνικό στέκι, ανοιχτό στη γειτονιά, ελεύθερο από εμπορική κερδοφορία, ενα χώρο αντίστασης στο βίαιο εξευγενισμό της γειτονιάς των Εξαρχείων. Αποτρέποντας το άνοιγμα ενός ακόμη μαγαζιού, επιδιώκουμε να προφυλάξουμε το χώρο από τη μανία του εξευγενισμού και τη γειτονιά από την εκτεταμμένη εμπορευματοποίηση. Η κατάληψη του Εξωστρεφή είναι προσβάσιμη σε επισκέπτες του λόφου που θέλουν να αράξουν ή να καλύψουν βασικές ανάγκες σε νερό, καφέ ή τουαλέτα, σε πολιτικές συλλογικότητες, σε ομάδες της γειτονιάς και μη, σε παρέες. Ανοιχτός για συνελεύσεις, προβολές, μοίρασμα ιδεών, εκδηλώσεις, κοινωνικές κουζίνες, παιχνίδια, κοινωνικοποίηση και λοιπές δράσεις.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, θα κρατήσουμε τον Εξωστρεφή ανοιχτό με νύχια και με δόντια και θα υπερασπιζόμαστε το σύνολο του λόφου ως έναν χώρο συνύπαρξης του ανθρώπινου και του μη ανθρώπινου κόσμου, μέσα στο δυστοπικό αστικό τοπίο.

Ο Εξωστρεφής παραμένει ανοιχτός στη γειτονιά.

10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Κατάληψη Εξωστρεφής

Επόμενη διαχειριστική συνέλευση την Τρίτη 18/6 στις 19:30 στον Εξωστρεφή

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1630841/