Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 στις 19.00

Συνέλευση για τη διοργάνωση πορείας ενάντια στο Ισραηλινό κεφάλαιο στα Εξάρχεια

από Συντονιστικό δράσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων

Ημέρα/Ώρα: 07/06/2024 στις 19:00

Τοποθεσία: Αθήνα / θεατράκι Λόφου Στρέφη

[Παρασκευή 7/6 - 19.00 - Θεατράκι Λόφου Στρέφη] Συνέλευση για τη διοργάνωση πορείας ενάντια στο Ισραηλινό κεφάλαιο στα Εξάρχεια.

Εδώ και λίγο καιρό ζούμε την κορύφωση της επιχειρούμενης γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ και των συμμάχων του. Η γενοκτονία πραγματοποιείται με την στήριξη των κρατών της Δύσης και με την στήριξη της ελληνικής πολιτικής εξουσίας και κεφαλαίου. Η στήριξη αυτή γίνεται ξεκάθαρη είτε με τις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις που διατηρεί το ελληνικό κράτος με το Ισραήλ, τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και την καταστολή του κινήματος αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση στο εσωτερικό του. Θεωρούμε ότι από την πλευρά μας, ως καταπιεσμένα και αγωνιζόμενα κομμάτια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, έχουμε χρέος να προτάξουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, ο οποίος εδώ και δεκαετίες δίνει αγώνα για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του.

Ως "Συντονιστικό δράσης για την υπεράσπισης των Εξαρχείων" δίνουμε ένα πολύμορφο αγώνα, ενάντια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει κράτος και κεφάλαιο ενάντια στη γειτονιά μας. Σημαντικό κομμάτι αυτής της πολύπλευρης επίθεσης (καταστροφικές αναπλάσεις, μπατσοκρατία) είναι ο εξευγενισμός που συντελείται μέσω της εξάπλωσης του τουριστικού κεφαλαίου στη γειτονιά. Ένα σημαντικό κομμάτι του κεφαλαίου αυτού, προέρχεται από Ισραηλινές εταιρίες, στις οποίες ανήκουν δεκάδες ξενοδοχεία, airbnb και πολυτελή διαμερίσματα στη γειτονιά.

Μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης, θεωρούμε σημαντικό να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των παλαιστινίων, στοχοποιώντας παράλληλα Ισραήλ και τους συμμάχους του στη γειτονιά μας. Γι' αυτό το λόγο, σας καλούμε σε συνέλευση για τη συνδιαμόρφωση πορείας και δράσεων σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των Παλαιστίνιων.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94677/