τι; : συγκέντρωση, μικροφωνική θεματική : από :

Δευτέρα 27 Μαίου 2024 στις 19.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γιώργο Καλαϊτζίδη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Στις 18 Μάη συνελήφθη ο σύντροφος Γιώργος Καλαϊτζίδης και μέλος της συλλογικότητας Ρουβίκωνας και οδηγήθηκε στην αντιτρομοκρατική για μια δημοσίευση του στο προσωπικό του προφίλ στα social media. Μία δημοσίευση ήταν δήθεν αφορμή για να συλλάβουν άτομο του κινήματος και να το οδηγήσουν σε δικαστήριο στις 20/05 το οποίο πήρε αναβολή για τις 28/05. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του άρθρου 187Α, παράγραφος 6 ,του Ποινικού Κώδικα, που αφορά τρομοκρατικές πράξεις. Για μια δημοσίευση στα social media οι μπάτσοι τον σημάδευαν με όπλα και τον φόρεσαν αλεξίσφαιρο γιλέκο. Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται μέλος του Ρουβίκωνα για post στα social media αλλά είναι η πρώτη φορά που μια δημοσίευση θεωρείται "τρομοκρατική πράξη".

Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα των συνθηκών που έρχονται μετά από τα περασμένα 5 χρόνια οξυμένης καταστολής εναντίων όλων των κοινωνικών κινημάτων και των αγωνιστών/τριών, αντεργατικών νόμων, ποινικοποίησης του συνδικαλισμού και απαγόρευσης των απεργιών, πνιγμών μεταναστριών/ων, εν ψυχρώ δολοφονιών από τους μπάτσους με τις ευλογίες της κυβέρνησης, συγκαλύψεις κυκλωμάτων μαστροπείας, νομοσχεδίων που καταστρέφουν την δημόσια εκπαίδευση και υγεία αλλά και τελικά την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα και έναρξη πλέον της εφαρμογής του. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στον στόχο όποιο άτομο αγωνίζεται απαγορεύοντας ακόμα και την ελευθερία του λόγου, ποινικοποιώντας την, απειλώντας ακόμα και με ποινές φυλάκισης. Ταυτόχρονα, έχοντας στρατικοποιήσει τους μπάτσους και έχοντας τους τοποθετήσει στοχευμένα ακόμα και σε πλατείες και πάρκα, μετατρέπει τις πόλεις και τους χώρους μας σε σύγχρονες δυστοπίες. Αυτά όμως δεν μας τρομοκρατούν και σίγουρα δεν θα μας αποτρέψουν από το να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να παλεύουμε για την ελευθερία.

Η επίθεση κράτους και του κεφαλαίου είναι συνολική, συνεχής και εντεινόμενη. Πλέον είναι εμφανής σε όλους και όλες. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με την πλήρη αδιαφορία για την κοινωνική βάση, με μοναδική πυξίδα το κέρδος τους και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, η κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η αδιανόητη αύξηση του κόστους ζωής, η εντεινόμενη υποτίμηση των ζωών μας με λίγα λόγια, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Αλλά ούτε και περιθώρια εφησυχασμού ή παραίτησης και ανακωχής από μεριάς μας. Γνωρίζοντας, βέβαια, ότι το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί χτυπούν όλο και πιο σκληρά όσους και όσες τολμούν να αντιστέκονται.

Ο αντιτρομοκρατικός νόμος, η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας, οι καταδικαστικές αποφάσεις χωρίς κανένα στοιχείο, η χρήση της απόλυτα αναξιόπιστης μεθόδου σύγκρισης DNA ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι όλο και πιο εκτεταμένες παρακολουθήσεις, η αδυναμία αναστολής της ποινής για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, η ποινικοποίηση των φιλικών και συγγενικών σχέσεων: όλα τα μέσα θα χρησιμοποιηθούν από τη κυριαρχία, για να τσακίσει αυτούς και αυτές που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην εξαθλίωση των από τα κάτω.

Απέναντι στα χίλια πρόσωπα της "δημοκρατίας" τους, κανένας σύντροφος δεν είναι μόνος. Γιατί για εμάς η αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές είναι αδιαπραγμάτευτη και ένα βασικό θεμέλιο κάθε απελευθερωτικής δράσης.

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

blog: libertasalonica.wordpress.com

mail: lib_exthess@hoextmail.coexm


1 2 3 4

Κάλεσμα σε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γιώργο Καλαϊτζίδη
Δευτέρα 27/05 στις 19:00 | Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Το Σάββατο 18 Μαϊου ο Γ. Καλαϊτζίδης, μέλος της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα συνελήφθη για μια δημοσίευση στα προσωπικά του social media και κατόπιν οδηγήθηκε στην αντιτρομοκρατική με δίωξη που βασίζεται στον νόμο 187Α για τρομοκρατικές πράξεις. Στο δικαστήριο όπου αποφασίστηκε η αναβολή της δίκης για την Τρίτη 28 Μαΐου, ο Γ. Καλαϊτζίδης οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες φορώντας αλεξίσφαιρο και υπό την συνοδεία κουκουλοφόρων της Υπηρεσίας. Η κίνηση αυτή αποτελεί κομμάτι της επιχείρησης του κράτους, το οποίο επιθυμεί να ανοίξει δικογραφία για τον Ρουβίκωνα, καταγγέλλοντας την συλλογικότητα ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η διαχείριση του κράτους απέναντι στους αγωνιζόμενους δεν μας εκπλήσσει. Ένα σύστημα το οποίο συγκαλύπτει βιαστές, παιδοβιαστές και κυκλώματα trafficking, αθωώνοντας τους ενόχους και τρομοκρατώντας τα θύματα, φιμώνοντας όσες καταφέρνουν να σπάσουν την σιωπή, που δολοφονεί στα υδάτινα και χερσαία σύνορα καθώς και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρόσφυγες και μετανάστες, συμμετέχει στην γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης στηρίζοντας την πολεμική μηχανή, εξαθλιώνει όλο και περισσότερο την κοινωνία με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, με αντεργατικούς νόμους και αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, δίνει δημόσιο χώρο στους φασίστες ενώ παράλληλα προωθεί τον εξευγενισμό των Εξαρχείων, εκκενώνει καταλήψεις και καταστέλλει τις αγωνιζόμενες φωνές με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς, διώξεις και βασανιστήρια ενώ στοχοποιεί ευρύτερα το αναρχικό κίνημα, δεν θα μπορούσε παρά να φτάσει στο σημείο να προχωρήσει σε διώξεις ακόμη και για προσωπικές αναρτήσεις αγωνιστών που τοποθετούνται δημόσια εκφράζοντας τις απόψεις τους.

Το κράτος για άλλη μια φορά επιχειρεί να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει τις πολιτικές θέσεις που αντιτίθενται σε αυτό, δημιουργώντας κλίμα τρομοκράτησης και χρησιμοποιώντας μεθόδους που διαιωνίζουν την εξουσία του, θέλοντας να εξοντώσει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες σωματικά, ηθικά και οικονομικά. Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όσους καταπιεσμένους αντιστέκονται μαχητικά σε κράτος και κεφάλαιο. Απέναντι στη ζωή που μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές προτάσσουμε τον αγώνα και τον δρόμο της συλλογικής αντίστασης. Για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας χωρίς πόλεμο, φτώχεια και εξαθλίωση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ Γ.ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4

Στις 18/5 συλλαμβάνεται ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, έπειτα από δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αφορούσε την υπεράσπιση του κατειλημμένου κέντρου Βοξ απέναντι σε ενδεχόμενη επίθεση των μπάτσων που έχουν στρατοπεδεύσει στο εργοτάξιο της πλατείας Εξαρχείων. Ακόμη πιο κωμικοτραγικό είναι το γεγονός ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε υπό τον "αντιτρομοκρατικοό νόμο" 187Α και αφορά "τρομοκρατικές πράξεις". Το δικαστήριο του Γ. Καλαϊτζίδη έχει οριστεί για την Τρίτη 28/5.

Το κράτος επενδύει στον έλεγχο και την καταστολή για να θωρακιστεί απέναντι στους εχθρούς του. Οι ολοκληρωτικές πρακτικές της ακροδεξιάς πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έρχονται προς τέρψη του συντηρητικοποιημένου κομματιού της κοινωνίας που όλο και αυξάνεται. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός περιλαμβάνει μετατροπή των δημοσίων χώρων σε μπατσοκρατούμενες περιοχές με αυξανόμενο έλεγχο πάνω στο κοινωνικό σώμα, καταπάτηση των εργασιακών κεκτημένων, επιθέσεις σε φοιτητικές καταλήψεις προερχόμενες από συνελεύσεις συλλόγων, επιθέσεις σε αντιπολεμικές πορείες που εναντιώνονται στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις αγωνιστών. Την ίδια στιγμή κράτος και μαφία σε αγαστή συνεργασία ελέγχουν το οργανωμένο έγκλημα προστατεύοντας και συγκαλύπτοντας τους εμπλεκόμενους σε αυτό.

Το κράτος εξελίσσεται και αναβαθμίζεται. Οι πρακτικές που στο παρελθόν φάνταζαν ως κρατικές αυθαιρεσίες πλέον έχουν θεσμοθετηθεί και αποτελούν και επίσημα νόμοι του κράτους. Η εφαρμογή του Νέου Ποινικού Κώδικα δίνει την ευχέρεια στο κράτος να στέλνει φυλακή κόσμο ακόμη και για πλημμελήματα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ποινικοποίηση των αγωνιζόμενων κομματιών. Ένας ποινικός κώδικας βέβαια, κομμένος και ραμμένος για τους φτωχούς και τους καταπιεσμένους/ες. Αν έχεις φράγκα να πληρώνεις τις υπέρογκες αποζημιώσεις τότε ίσως να την σκαπουλάρεις. Η ταυτόχρονη εφαρμογή του "αντιτρομοκρατικού νόμου" 187Α για τη φίμωση αναρχικών αγωνιστών και αγωνιστριών επεκτείνεται πέρα από το επίπεδο των πολιτικών πρακτικών και στο επίπεδο του λόγου, όπως έγινε και στην περίπτωση του Γ. Καλαϊτζίδη. Με άλλα λόγια "σκάσε και δούλευε και μην αντιμιλάς γιατί θα έχεις πρόβλημα".

Όσο όμως το κράτος αναβαθμίζει την καταστολή εναντίων των αγωνιστ(ρι)ών τόσο μεγαλύτερες οφείλουν να είναι και οι απαντήσεις μας. Η οργάνωση των καταπιεσμένων σε οριζόντια βάση, ο εμπλουτισμός και η επανανοηματοδότηση των αγώνων μας αποτελούν επιτακτική ανάγκη. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό όσων αντιμετωπίζουν τη χυδαιότητα της κρατικής καταστολής και τα καραγκιοζιλίκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΪΤΖΊΔΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός

https://rb.gy/yg7fx4


1 2 3 4

Στις 18/5 με αφορμή δημοσίευση στα προσωπικά του social media, Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος του Ρουβίκωνα συνελήφθη και διώκεται για τρομοκρακή πράξη με βάση τον 187Α. Το δικαστήριο πήρε αναβολή της δίκης για την Τρίτη 28 Μαΐου.

Ζούμε σε μια συγκυρία όπου η καταστολή και η υποτίμηση των ζωών μας διαρκώς εντείνεται. Το κράτος έρχεται να επιτεθεί προληπτικά, στα πιο καταπιεσμένα, εκμεταλλευόμενα κομμάτια της κοινωνίας και σε όσα αγωνίζονται ενάντια στις διαρκείς αναδιαρθώσεις που επιβάλλει. Πρόκειται για ενιαία στρατηγική του κεφαλαίου, η οποία εκφράζεται στα επιμέρους κοινωνικά και παραγωγικά πεδία και στοχεύει στη μεγιστοποίηση των κερδών των αφεντικών.

Το κράτος προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά του, οχυρώνεται κατασταλτικά απέναντι σε όσους θεωρεί απειλή για την κυριαρχία του. Καταστέλλει μαζικά κινήματα, όπως το φοιτητικό, με συλλήψεις και εκκενώσεις καταλήψεων, όπως επίσης και κινητοποιήσεις μέσα σε φυλακές και κέντρα κράτησης. Διώκει αγωνιστές/ριες με αβάσιμα κατασκευασμένα στοιχεία και στοχεύει στην εξάντληση τους μέσα από προφυλακίσεις, περιοριστικούς όρους που λειτουργούν με καθεστώς άτυπης ομηρίας τους (υπόθεση των τεσσάρων διωκόμενων "Σύντροφοι/Συντρόφισσες", προφυλακίσεις Σταθόπουλου,Π.Γεωργιάδη).Υπερεκμεταλλεύεται μετανάστες/ριες, εξοντώνοντάς τους/τες όταν δεν είναι πια χρήσιμοι. Παράλληλα εντάσσει στο περιθώριο, αποκλείοντας κοινωνικά, φυλακίζοντας και δολοφονώντας εκείνους που "περισσεύουν". Εν ψυχρώ δολοφονίες Ρομά (Φραγκούλης,Σαμπάνης,Μιχαλόπουλος), δολοφονίες μεταναστριών στα σύνορα καθημερινά, η δολοφονία εκατοντάδων στο ναυάγιο της Πύλου αποτελούν συνέχεια της κρατικής πολιτικής διαίρεσης σε αυτούς που "αξίζει" να ζουν και σε εκείνους που "δεν χωράνε".

Παράλληλα ο νέος ποινικός κώδικας έρχεται να ενισχύσει την οχύρωση αυτή του κράτους. Πρόκειται για διεύρυνση της επιβολής του δόγματος "νόμος και τάξη" σε ευρύτερα κομμάτια του προλεταριάτου, για "σπρώξιμο" ακόμη περισσότερων στο κοινωνικό περιθώριο με τον μη ανασταλτικό χαρακτήρα των ποινών για μικρά αδικήματα. Οι αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος γίνονται όλο και πιο εμφανείς, καθώς η αστική δικαιοσύνη, πιστή στο ρόλο της, ξεπλένει επιφανείς βιαστές, παιδοβιαστές, μπάτσους δολοφόνους, μαστροπούς και μαφιόζους, ενώ από την άλλη , με τον νέο ποινικό κώδικα, στοχεύει στην ποινικοποιήση της φτώχειας, τη μετανάστευση και την πολιτική δράση ενάντια στην κυριαρχία κράτους-κεφαλαίου , δηλαδή ένα πολύ διευρυμένο κομμάτι του κοινωνικού σώματος.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου που αγωνίζεται. Στον καιρό που τα κράτη και τα αφεντικά θωρακίζουν τα συμφέροντα τους, η αλληλεγγύη μεταξύ καταπιεσμένων και αγωνιζόμενων είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση απέναντι στην εξατομίκευση, την εξαθλίωση και την τρομοκράτηση που επιβάλλουν.