τι; : καφενείο θεματική : από :

Παρασκευή 24 Μαίου 2024 στις 21.00

Μπαρ για δικαστικά έξοδα

Την Παρασκευή 24/5 στις 21:00 ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος του Μπερντέ διοργανώνει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα των 28 συλληφθέντων από την κατάληψη της Νομικής.

Κείμενο των συλληφθέντων:

Η φοιτητική ιντιφάντα θα συνεχιστεί!

Το βράδυ της 13ης Μαΐου, καταλάβαμε το κτήριο της Νομικης στο πλαίσιο του αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση και ως αντίδραση στη συνεργασία του ελληνικού πανεπιστημίου και κράτους με το αποικιοκρατικό κράτος του Ισραήλ και τα συμφέροντα της πολεμικής βιομηχανίας. Η απάντηση του κρατικού μηχανισμού, στην προσπάθεια να φυμώσει εναν εσωτερικό λόγο αλληλεγγυης στον πανεπιστημιοακο λαο ήρθε στην μορφή της καταστόλής και σύλληψης μας. Η απόφαση της πρώτης δικάσιμου την Τετάρτη 15/5, ήταν η αναβολή της δίκης για τις 28/5/24. Ταυτόχρονα το ελληνικό κράτος είχε ήδη ετοιμάσει διοικητική πράξη απέλασης των 9 διεθνιστών που συνελήφθησαν την ώρα της εκκένωσης και την προσωρινή τους κράτηση στο κλειστό camp της Αμυγδαλέζας.

Μπροστά στη γενοκτονία που εξελίσσεται ζωντανά μπροστά στις οθόνες μας, δε μπορούμε να συνεχίσουμε την κανονικότητα της φοιτητικής ζωής. Παρά τις προσπάθειες καταστολής του κινήματος τόσο σε Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως, η φοιτητική Ιντιφαντα θα συνεχίσει, μαχόμενη τα κρατικά συμφέροντα και αναγνωρίζοντας τη συνενοχή του πανεπιστημίου στη γενοκτονία της Παλαιστίνης. Ο τραγικός απολογισμός των 7 μηνών πολέμου μέχρι στιγμής είναι περίπου 79.000 τραυματισμένοι, περισσότεροι από 35.000 νεκροί Παλαιστίνιοι/ες/α, μεταξύ των οποίων 14.500 νεκρά παιδιά. Στη Γάζα δεν υπάρχουν πλεον πανεπιστήμια. Ούτε νοσοκομεία. Ούτε ασφαλές καταφύγιο. ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ μόνο θάνατος, ομαδικοί τάφοι και κυνηγημένοι άνθρωποι. Ο IDF και η δολοφονική μηχανή του Νετανιάχου κάνουν γενοκτονία. Κάθε μέρα πάνω από 100 παιδιά χάνουν την ζωή τους. Κάθε μέρα μία έγκυος χάνει την ζωή της. Η Γάζα ισοπεδώνεται. Το ίδιο συμβαίνει και στην Δυτική Όχθη οπού ο στρατός του κράτους Απαρτχάιντ Ισραήλ δολοφονεί καθημερινά Παλαιστίνιους πολίτες και τους βομβαρδίζει.

Για εμάς λοιπόν η σιωπή είναι συνενοχή, γι' αυτό δεν πρόκειται να συνεχίσουμε τις ζωές μας σύμφωνα με τις επιβαλλόμενες επιταγές της κανονικότητας, του καριερισμού, της ανταγωνιστικότητας. Δεν σταματήσαμε ούτε θα σταματήσουμε να μιλάμε και να φωνάζουμε για την Παλαιστίνη στις σχολές μας, στις καταλήψεις και στους δρόμους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κράτος να καταστείλει τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Καλούμε κάθε φοιτητό, φοιτήτρια, φοιτητή, σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα και αλληλέγγυο κόσμο να εναντιωθεί έμπρακτα στο απαρτχάιντ των παλαιστίνιων από το κράτος του Ισραήλ και τη Δύση!

Καλούμε ατομικότητες, σχήματα, συνελεύσεις σχολών και φοιτητικούς συλλόγους να λάβουν άμεση δράση ενάντια στο έγκλημα που συντελείται με τη συμμετοχή του ελληνικού πανεπιστημίου και κράτους!

• Καμία σκέψη για διοικητική δίωξη και απέλαση των 9 διεθνιστών

συντρόφων

• Άμεση απεμπλοκή του στρατού, μυστικών υπηρεσιών, αστυνομίας από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και την έρευνα

• Καμία διοικητική, διπλωματική, ερευνητική ή άλλη σχέση ελληνικών πανεπιστημίων με τα πανεπιστήμια του Ισραήλ

• Επιστροφή της φρεγάτας "Ύδρα"

• Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΕΕ

• Να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από την λωρίδα της Γάζας

• Να σταματήσει η αντιμεταναστευτική πολιτική ελληνικού κράτους και ΕΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Φοιτητές, φοιτήτριες, φοιτητά με την Παλαιστίνη

-Πρόσβαση 220/221 (6η Ιλισίων)

-Στον χώρο λειτουργεί κινηματικό βιβλιοπωλείο και δανειστική βιβλιοθήκη.

-Επίσης, στο χώρο συλλέγονται τρόφιμα για την εβδομαδιαία συλλογική κουζίνα. Η συλλογική κουζίνα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στις 13:30.

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Μαΐου 13h