Τρίτη 21 Μαίου 2024 στις 12.00

Ενάντια στη συμμετοχή των πανεπιστημίων στη γενοκτονία των Παλαιστηνίων

από Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου

Μικροφωνική συγκέντρωση Τρίτη 21/5 Στο Πάντειο ενάντια στη συμμετοχή του Παντείου στη γενοκτονία στη Γάζα μέσω του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ).

ΕΞΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Σύμφωνα με το site του το ΙΔΙΣ αποτελεί «πανεπιστημιακό ερευνητικό ίδρυμα (ΠΕΙ) τοοποίο υπάγεται οργανικά στο Πάντειο αλλά διατηρεί την διοικητική και οικονομική τουαυτονομία». Βέβαια αυτονομία φαίνεται να έχει μόνο από τις πανεπιστημιακές αρχές και όχι από τα διάφορα φιλονατοικα και επιχειρηματικά συμφέροντα με τα οποία έχει άπταιστησυνεργασία, όπως για παράδειγμα με την Αμερικανική πρεσβεία και το ιδιωτικό ΑμερικανικόΚολλέγιο Ελλάδος (Deree) με τα οποία διοργανώνει σεμινάρια για την ευρωατλαντική "συμμαχία". Αντίστοιχα εξαιρετική συνεργασία διατηρεί το ΙΔΙΣ με το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα αφού εκτός από πλήθος μιλιταριστικών εκδηλώσεων, επιμορφωτικώνσεμιναρίων "ασφάλειας" και συνεδρίων έχει υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας με το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Εξάλλου εκτελεστική γραμματέας του ΙΔΙΣ είναι η κα.Αφεντούλη υπεύθυνη γραμματέας "δημόσιας διπλωματίας" (δηλαδή προπαγάνδας) του ΝΑΤΟ!

Επομένως είναι αναπόφευκτο ότι ένα ινστιτούτο με τόσο βαθιές διασυνδέσεις/εξαρτήσειςαπό το εγχώριο και διεθνές νατοϊκό μιλιταριστικό αποικιοκρατικό κατεστημένο θαπρωτοστατούσε και στην εκπροσώπηση των συμφερόντων του Ισραηλινού απαρτχάιντ με πλήθος εκδηλώσεων καθώς και αρθρογραφίας. Για παράδειγμα το 2022 το ΙΔΙΣ διαμεσολάβησε για τη διοργάνωση "επιτροπής φιλίας" του ελληνικού και ισραηλινούκοινοβουλίου. Πιο πρόσφατα διοργανώθηκε ημερίδα στις 19/9/2023 με τίτλο "Greek-Israeli partnership" που εξυμνούσε τη "συνεργασία" των δυο χωρων. Την προηγούμενη μέρα έγινεημερίδα για παρουσίαση του "Israel Survey" μία "έρευνα" με σκοπό να αναδείξει τη σημασίατων "καλών σχέσεων ΕΕ-Ισραήλ" που διεξάγεται από το ακροδεξιό και φιλο-ισραηλινόευρωπαϊκό ιδρύμα-λόμπι Konrad Adenauer Stiftung. Μετά την έναρξη της τελευταίας φάσης τηςγενοκτονίας το ΙΔΙΣ δεν παρέλειψε να διοργανώσει νέα "ημερίδα" για την "ανάφλεξη στη ΜέσηΑνατολή" όπου μέλη ΔΕΠ του Παντείου και άλλων σχολών μίλησαν εκτενέστερα για τον "πόλεμο" στο Ισραήλ και τις ευθύνες της "τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς";. Ταυτόχρονα ηκα Αφεντούλη σπεύδει να διατυμπανίσει στα συστημικά ΜΜΕ τον "κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη" λόγω του "πολέμου Ισραήλ-Χαμάς".

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94474/