τι; : πάρτυ θεματική : από : ατελές

Σάββατο 18 Μαίου 2024 στις 23.30

Δεν έχει ανέβει η αφίσα.

Rooftop party οικονομικής της αναρχοκουίρ συλλογικότητας vrrrane (ZG, CR)

Το Σάββατο 18.5 στις 23.30 κάνουμε πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης στην Ταράτσα του Τρισέ για την οικονομική ενίσχυση της αναρχοqueer συλλογικότητας vrrrane από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Τα συντροφιά στην άλλη άκρη των Βαλκανίων παλεύουν ενάντια στον χριστιανοφασισμό για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των σωμάτων και την επανοικειοποίηση των δημοσίων χώρων με περιορισμένο αριθμό ατόμων και πόρων. Γνωριζόμαστε με πολλά από τα άτομα μέσω των διαφόρων camps, φεστιβάλ βιβλίων και συναντήσεων που έχουν πλέον εδραιωθεί στη περιοχή με σκοπό τη δικτύωση αλλά και ανταλλαγή εμπειριών, των ατόμων και των συλλογικοτήτων. Θεωρούμε σημαντικό να στηρίξουμε την προσπάθεια τους με κάθε τρόπο δυνατό.

Ακολουθήστε τους στο instagram: @vrrrane

-ΠΡΟΣΟΧΗ, το πάρτυ θα ξεκινήσει με το πέρας της εκδήλωσης με την προβολή του USSAK, με διοργανωτές την Αυτενέργεια.

-Σεξιστικες, ρατσιστικές και άλλες παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.

Ακολουθεί η μετάφραση του καλέσματος της συλλογικότητας Vrrrane:

ΑΝΑΡΧΙΚΑ QUEER ΦΕΜ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΖΆΓΚΡΕΜΠ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ ΚΑΙ ΖΗΤΟΎΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ.

Αγωνιζόμαστε μέσω παρεμβάσεων ενάντια στις χριστιανοφασιστικές οργανώσεις που δυναμώνουν τα τελευταία χρόνια διοργανώνοντας εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους με τη στήριξη αστυνομίας και του κράτους.

Μία από αυτές είναι μια περιφορά για τα "αγέννητα παιδιά" που περνάει από το κέντρο της πόλης του Ζάγκρεμπ, με στόχο να προωθήσει τα αισθήματα κατά των αμβλώσεων στην κοινωνία και να δείξουν έτσι τη στήριξη στους γιατρούς που χρησιμοποιούν τακτικά την "επίκληση στη συνείδηση" για να αρνηθούν την εκτέλεση αμβλώσεων στα δημόσια ιδρύματα υγείας. Μια από τις ομάδες τους προσεύχεται επίσης έξω από νοσοκομεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αμβλώσεις να μην είναι γενικά διαθέσιμες, να κοστίζουν ακριβά και οι άνθρωποι να αρνούνται τη διαδικασία ακόμη και σε καταστάσεις που απειλούν τη ζωή τους.

Σε μια δράση μπλοκαρίσματος της περιφοράς που διέκοψε την προσευχή τους και προκάλεσε την αλλαγή της διαδρομής της πομπής, 7 ακτιβιστά συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για διατάραξη της δημόσιας ειρήνης και τάξης. Γι' αυτό τώρα αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους 450 ευρώ ανά άτομο.

Επίσης, εδώ και 5 μήνες πολεμάμε πιο άμεσα την οργάνωση των ανδρών (σε μια δράση που μόνο άνδρες επιτρέπονται) που προσεύχονται κάθε μήνα στην κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ για την επιστροφή (σε ακόμη χειρότερες συνθήκες) των πατριαρχικών αξιών στην κοινωνία, την πλήρη αγνότητα των γυναικών και ενάντια στα κολάν μεταξύ άλλων ρούχων, την ανδρική κυριαρχία και το δικαίωμα στην ανδρική βία και εκμετάλλευση των σωμάτων και των ζωών άλλων ανθρώπων, δηλαδή τον περιορισμό των δικαιωμάτων και της ελευθερίας των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων...

Αυτού του είδους η ιδεολογία τυγχάνει ισχυρής προστασίας από την εκκλησία, το κράτος και την αστυνομία και επιδεινώνει την πατριαρχική νοοτροπία στην Κροατία, η οποία ενθαρρύνει τους κακοποιούς, τους βιαστές και τους δολοφόνους. Το ποσοστό των γυναικοκτονιών αυξάνεται και οι δράστες αυτών των εγκλημάτων συχνά δεν τιμωρούνται ή δεν τιμωρούνται αρκετά σοβαρά.

Προκειμένου να το καταπολεμήσουμε αυτό, η τακτική μας ήταν να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε την πλατεία και πιο άμεσα να προσπαθήσουμε να εισέλθουμε σε αυτόν τον χώρο τον οποίο δεν είχε κανένα πρόσβαση πέρα των cis αντρών, φωνάζοντας, τραγουδώντας και όντας πιο δυνατά, ενοχλητικά και πιο διαφορετικά από αυτούς. Στη δράση του Απριλίου η αστυνομική καταστολή αυξήθηκε απροσδόκητα και πέντε ακτιβιστά συνελήφθησαν. Κατηγορούμενοι και πάλι για διατάραξη της δημόσιας ειρήνης και τάξης, "με εξαιρετικά αγενή τρόπο", τα ακτιβιστά περιμένουν δίκες με προτεινόμενα πρόστιμα 700 ευρώ, απαγόρευση πρόσβασης στην κεντρική πλατεία και πιθανή φυλάκιση από την αστυνομία ή δίκη για το φόβο επανάληψης του αδικήματος.

Προσλάβαμε έναν φιλικό δικηγόρο και θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα πρόστιμα στο δικαστήριο, ενώ την ίδια στιγμή συλλέγουμε δωρεές για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τα πρόστιμα όταν αυτά προσδιοριστούν.

Είμαστε πολύ ευγνώμονα για οποιαδήποτε υποστήριξη μπορεί να προσφέρει η συλλογικότητά σας.

πηγή : https://www.facebook.com/share/XinmYBCPwPUYhW…
πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μαΐου 14h