Τετάρτη 15 Μαίου 2024 στις 19.00

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ, ο χωροφύλακας των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή, είναι ο μόνος υπαίτιος για κάθε μορφή βίας και ακροτήτων που ξεσπάει στην καταπατημένη γη της Παλαιστίνης.

Ο πολύπαθος παλαιστινιακός λαός εδώ και 76 χρόνια πληρώνει βαρύ φόρο αίματος από τον επεκτατισμό του ναζιστικού κράτους του Ισραήλ που όλα αυτά τα χρονιά διευρύνει τα σύνορά του σε βάρος της Παλαιστίνης, παγιώνει ένα ακραίο καθεστώς απαρτχάιντ, δολοφονεί μαζικά ένα λαό. Γενοκτονία, εκτεταμένοι εποικισμοί, διωγμοί και ρατσισμός, καταστολή και σφαίρες στο ψαχνό. Στρίμωξαν στη γωνιά ένα λαό που μαζί με τη φτώχεια και τους αποκλεισμούς επιχειρούν να τον εξαφανίσουν.

Με τη βία και την τρομοκρατία μια από τις κορυφαίες στρατιωτικές μηχανές του πλανήτη επιχειρεί για πολλές δεκαετίες να εξοντώσει ολοκληρωτικά ένα λαό που σε πείσμα των συσχετισμών αντιστέκεται, τις περισσότερες φόρες με πέτρες, απέναντι σε πάνοπλους δολοφόνους. Όταν, καμιά φορά, η αντίσταση παίρνει τη μορφή του ένοπλου αγώνα οι μηχανές προπαγάνδας των ιμπεριαλιστών θυμούνται την αξία της ανθρώπινης ζωής και τα ανθρώπινα δικαιώματα, βαφτίζουν φονταμενταλισμό και τρομοκρατία έναν αγώνα επιβίωσης.

Τα υποτελή στην αμερικάνικη πλανητική κυριαρχία κράτη, όπως η Ελλάδα, σπεύδουν να αναγνωρίσουν το δικαίωμα των μακελάρηδων για αυτοάμυνα, ξεχνώντας ότι αυτοάμυνα, σε μια παράνομη εισβολή και κατοχή, διεξάγουν για δεκαετίες οι Παλαιστίνιοι. Οι διάφοροι εθνικιστές στην Ελλάδα, με ακραία χυδαιότητα, χαράσσουν πολιτικές που πάνω στη συγκυρία θα ευνοήσουν περισσότερο τη θέση του ελληνικού κράτους στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα, πάνω στο αίμα των παλαιστινίων. Το διεθνές "δίκαιο" για μια ακόμα φορά πάει περίπατο, τα συμφέροντα κρατών και εταιριών μιλούν τη γλώσσα της συμπόρευσης και της συνενοχής με τους πλανητικούς δολοφόνους.

Οι απολογητές του ιμπεριαλισμού, οι αλήτες και οι ρουφιάνοι των ΜΜΕ, τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κατά παραγγελιά των αφεντικών τους -νταβατζήδων του πλανήτη. Ξεχνούν ποιος είναι ο εισβολέας και επιχειρούν να τηρήσουν τη λογική των ίσων αποστάσεων, με καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται και δακρύβρεχτες εκκλήσεις για αποφυγή του μακελειού των αμάχων που όλοι ξέρουν ότι έρχεται. Ξαφνικά όλοι ενδιαφέρονται για την Παλαιστίνη, στοχοποιούν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά τους κακούς ισλαμιστές τρομοκράτες, το Ιράν, τη χεζπολάχ και όποιον μπορεί εν δυνάμει να είναι στο πλευρό του αδύναμου που αντιστέκεται στην εξόντωσή του. Βαφτίζουν αντισημίτες και απαντούν με ακραία καταστολή - βία και διώξεις, σε αλληλέγγυους που αγωνίζονται στις χώρες της δύσης ενάντια στα εγκλήματα πολέμου του Ισραηλινού κράτους. Η κρατική τρομοκρατία των σφαγέων του δυτικού κόσμου σε όλο της το μεγαλείο.

Η "καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται", η υιοθέτηση της προπαγάνδας των δολοφόνων περί φονταμενταλισμού και τρομοκρατίας που διαγράφει το ιστορικό, κοινωνικό, πολιτικό, ταξικό πλαίσιο μιας σύγκρουσης κάνοντας κριτική στους ξυπόλυτους, η διαβόητη λογική των "ίσων αποστάσεων" έχει το αίμα μιας γενοκτονίας στο στόμα της. Είναι μια στάση που υποκριτικά εστιάζει σε κάποια ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά για να αποκρύψει το όλον. Με όπλο τις αξίες του διαφωτισμού που προοδευτικά αφομοιώνονται ενώ ταυτόχρονα ξεδοντιάζονται από τον καπιταλισμό της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, επιχειρούν να καταδείξουν ένα δήθεν μεγάλο χάσμα ανάμεσα στο δυτικό κόσμο με τους αραβογενείς λαούς της ανατολής, θέλοντας έτσι να εκφοβίσουν τον κόσμο στη δύση για να θωρακίσουν τα μετόπισθεν από τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Εδώ συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι οι ακραίοι φονταμενταλιστές, που βρήκαν απέναντί τους την ηρωική αντίσταση του κουρδικού λαού και αλληλέγγυων, δημιουργήθηκαν, προωθούνται, εξοπλίζονται, χρηματοδοτούνται για χρόνια, από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Θα μπορούσαμε, επίσης, να γεμίσουμε πολλές σελίδες αν απλά αναφερόμασταν στα πραξικοπήματα και τους εμφύλιους πολέμους που έκαναν ή που επιχείρησαν και επιχειρούν οι ΗΠΑ και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ σε όλο τον πλανήτη.

Ως αναρχικοί είμαστε ενάντια στις θρησκείες αλλά και την ίδια την ιδέα του θεού που αποτελεί ένα κατασκεύασμα του ανθρώπινου νου για να ελέγχει και να κατευθύνει τον ανθρώπινο νου και να νομιμοποιεί εγκλήματα. Αυτή η θέση μας συμπληρώνει και συμπληρώνεται από το σεβασμό στην αυτοδιάθεση των λαών και τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους υπό το πρίσμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων ως πανανθρώπινες άξιες και όχι ως ευκαιριακά επικαλούμενη προπαγάνδα αντιδραστικών ιδεολογημάτων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ

Συγκέντρωση: Τετάρτη 15 Μάη 2024 / πλ. Δημάδη / 19:00

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94394/