Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 στις 15.30
Συλλογικη κουζινα – διανομη φαγητου
KΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 15:30 -17:30
στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω - Κάτω Πατησίων
Νάξου 75 & Κρασσά, Πλ. Κολιάτσου
Είμαστε εδώ για να τρώμε όλες/α/οι μαζί, να γνωριστούμε και να μιλήσουμε για τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Δεν μοιράζουμε φαγητό, το μοιραζόμαστε. Απέναντι στην πείνα και την τροφή είμαστε όλα ίσα. Δεν έχει σημασία αν είμαστε ντόπια ή μετανάστριες, άντρες, γυναίκες (cis ή trans), gay ή στρέητ, μικροί ή μεγάλ@, με οικογένεια ή χωρίς. Δεν ζητάμε κουπόνια, ούτε ταυτότητες. Δεν μαζεύουμε ψήφους, δεν συνεργαζόμαστε με το Δήμο Αθηναίων, δεν έχουμε καμία σχέση με την εκκλησία ή με ΜΚΟ.
Ο πόλεμος ενάντια στην φτώχεια, τους διαχωρισμούς και τη μοναξιά είναι το κίνητρο μας. Το κάνουμε εμείς για εμάς, κι όσο δυναμώνει η κοινότητα μας θα δυναμώνουν και οι αντιστάσεις μας απέναντι στις ταξικές και ρατσιστικές πολιτικές. Η κουζίνα μας δεν είναι η λύση, είναι μια πρόταση αυτοοργάνωσης κι αντιμετώπισης των προβλημάτων μας. Τη στιγμή που μεγάλο μέρος της κοινωνίας αφήνεται στο έλεος της ακρίβειας εμείς επιλέγουμε να κάνουμε κάτι το ελάχιστο. Θέλουμε μια γειτονιά χωρίς φόβο, δεν πρόκειται να φαγωθούμε μεταξύ μας, η πραγματική δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας.
Το φαγητό που τρώμε εδώ το μαγειρεύουμε εμείς για εμάς και για τον κόσμο που θέλει να το μοιραστούμε. Αυτό που δίνεται σε μερίδες μαγειρεύεται από την ομάδα "El chef - συλλογική κουζίνα", στην οδό Τσαμαδού 15 (Εξάρχεια) και διανέμεται ελεύθερα.
Η συλλογική κουζίνα συνέχισε την δράση της και μετά την εκκένωση που δέχτηκε η κατάληψη. Η στήριξη της γειτονιάς προς αυτήν και το στέκι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να καταφέρουμε να το διατηρήσουμε ανοιχτό κόντρα στην προσπάθεια του κράτους να μας καταστείλει.
Για να συνεχίσουμε λοιπόν την κοινή μας προσπάθεια, σας καλούμε να στηρίξετε τη κουζίνα με μαγειρεμένο φαγητό και προσφορές σε πρώτες ύλες (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά κτλ.) κάθε Δευτέρα 15:30 - 17:30.
*Πιστεύουμε πως είναι σημαντική η συμπερίληψη όλων των ατόμων χωρίς διακρίσεις. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα χωρίς έμφυλους αποκλεισμούς ή αυθαίρετα συμπε- ράσματα. Έτσι, χρησιμοποιούμε σε εναλλαγή το ουδέτερο ή το σύμβολο @ για να αντικαταστήσουμε το σημείο εκείνο που οι λέξεις δίνουν έμφυλο ή αποκλειστικά αρσενικό προσδιορισμό"