Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 στις 15.30

Ανοιχτή Συνέλευση Ελευθεριακού Σχήματος Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ

Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο Ελευθεριακού Σχήματος Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ

από Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής

post image

Το Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής απαρτίζεται απο φοιτητές - φοιτήτριες - φοιτητά της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ . Απευθύνεται σε όλα τα συμφοιτητά μας που θέλουν να συμμετέχουν σε μια συνέλευση ανοιχτή και αντιιεραρχική, όπου όλοι συνδιαλέγονται ισότιμα και οργανώνονται οριζόντια στο χώρο του πανεπιστημίου. Λαμβάνουμε αποφάσεις μέσω συνδιαμόρφωσης και συναίνεσης.

* Είμαστε αντίθετα σε οποιαδήποτε λογική ανάθεσης και ως επέκταση διαφωνούμε με την ύπαρξη του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου όπως και με τις φοιτητικές εκλογές. Οι παραταξιακές πολιτικές (κομματικές γραμμές, έτοιμα πλαίσια, αποφασισμένα από πριν και από άλλους, "δογματισμός" , απουσία διάθεσης συνδιαμόρφωσης κ.α.) που χαρακτηρίζουν τα παραπάνω δεν μας επιτρέπουν να έχουμε λόγο στις αποφάσεις του φοιτητικού σώματος. Γι' αυτό παρεμβαίνουμε, και δεν συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις παθογένειές τους.

* Βιώνουμε ένα πανεπιστήμιο όπου αποκλειόμαστε διαρκώς από πόρους (πχ. στέγαση, σίτιση, δωρεάν συγγράματα, δίδακτρα σε μεταπτυχιακό/διδακτορικό επίπεδο), με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να συνδυάσουμε σχολή και δουλειά την ίδια στιγμή όπου τίθενται χρονικές προθεσμίες στην ολοκλήρωση των σπουδών μας (ν συν 2). Παράλληλα, ο κρατικός μηχανισμός αναπαράγει το εθνικό του αφήγημα και τις εξουσιαστικές του πολιτικές (εκκένωση καταλήψεων, κατάργηση του ασύλου, νομοσχέδιο για μπάτσους) ενώ το κεφάλαιο μέσα απο συμφωνίες με τα πανεπιστήμια μεθοδεύει την εξειδίκευση της γνώσης και την προετοιμασία μας σε πειθαρχημένους εργαζόμενους.

* Απέναντι στον ατομικισμό, την εξειδίκευση και την εντατικοποίηση σπουδών και εργασίας προτάσσουμε τον δρόμο της αλληλεγγύης, της αυτομόρφωσης και της αυτοοργάνωσης.

Βλέπουμε τον χώρο του πανεπιστημίου σαν ένα ευρύ πεδίο πολιτικής δράσης, ανταλλαγής ιδεών και γνώσης, ένα κομμάτι ενός ελευθεριακού φοιτητικού κινήματος. Τον βλέπουμε σαν έναν χώρο συμπεριληπτικό, όπου δεν χωράνε ομοφοβικές, τρανσφοβικές, ρατσιστικές, σεξιστικές, φασιστικές και οποιεσδήποτε άλλες καταπιεστικές συμπεριφορές.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Ανοιχτές συνελεύσεις στον κατειλημμένο χώρο Αβέλω Ροντοσόλ, αίθουσα 514 κάθε Πέμπτη στις 15.30

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627418/