Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20.00

Παρουσίαση του βιβλίου "Chav - Αλληλεγγύη από τα υπόγεια (του Ντ. Χάντερ)" & queer party

Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, 8 μ.μ. στην πρώην πισίνα Ξενία (σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση μεταφέρεται στο Στέκι Μεταναστών, Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5)

✰ Προφεστιβαλική εκδήλωση στο πλαίσιο του 16ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ - Γιορτή Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων.

✰ Παρουσίαση του βιβλίου Chav- Αλληλεγγύη από τα υπόγεια του Ντ. Χάντερ και συζήτηση μαζί με τον συγγραφέα.

✰ Θα ακολουθήσει Queer Party

✰ Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά για τα έξοδα της εκδήλωσης και τη στήριξη του 16ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που θα γίνει 30 Σεπτέμβρη & 1 Οκτώβρη

Για το βιβλίο (από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο):

Όταν ο κόσμος αποκαλεί κάποιον/α τσαβ (chav), μόνο ένα πράγμα εννοεί. Μπορεί να δίνουν διαφορετικούς ορισμούς, αλλά πάντα το ίδιο εννοούν. Εννοούν ότι είσαι κάθαρμα, εννοούν ότι δεν έχεις πάρει την κατάλληλη μόρφωση και σαν να λένε «μακριά απ' την οικογένειά μου», σαν να σε αποκαλούν εγκληματία και να σου λένε ότι είσαι ένας άχρηστος και φταις εσύ για αυτό, μαλάκα.

Για την πολιτική αριστερά οι άνθρωποι του Χάντερ είναι οι αδαείς και οι κακώς πληροφορημένοι· για τη νικήτρια δεξιά δεν είναι παρά τα βρομερά και πεταμένα σκουπίδια της εργατικής τάξης.

Το Chav/Αλληλεγγύη από τα υπόγεια είναι εν μέρει αυτοβιογραφία εν μέρει στοχασμός πάνω στο τραύμα, την τάξη και την ταυτότητα, αλλά και ένα μεγαλοπρεπές φάσκελο στα μούτρα της «πολιτικής της αξιοπρέπειας» - όμως, κυρίως, πρόκειται για μια προσπάθεια να ακουστεί καθαρά ο χτύπος της καρδιάς των τσαβ.

Αυτή η συλλογή κειμένων αναλύει τις βιωμένες εμπειρίες του συγγραφέα της. Ο Χάντερ υπήρξε ως παιδί σεξεργάτης, ως έφηβος εξαρτημένος από το κρακ και αργότερα βίαιος κακοποιός αλλά και κοινωνικός αγωνιστής. Η ίδια του η ζωή, λοιπόν, είναι το εργαλείο που χρησιμοποιεί για να εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους οι ταξικές μας εμπειρίες διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και κάνουμε πολιτική.

πηγή : https://www.facebook.com/events/6271710989618…