Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 14.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

[Θεσσαλονίκη] Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στο makedonian pride

"Ενάντια στο Makedonian pride, στο στρατόπεδο Κόδρα

Με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της Β. Μακεδονίας, τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται μία πρωτοφανής εθνικιστική έκρηξη, η οποία εκφράστηκε μέσα από τα συλλαλητήρια. Ο εθνικισμός εκδηλώθηκε και ως μία κίνηση από τα κάτω, η οποία θεωρείται ότι αντιτίθεται στις πολιτικές της λιτότητας και στη διεθνοποίηση του κεφαλαίου. Η εθνικιστική ιδεολογία φοράει τον μανδύα της αντίστασης και η κοινότητα του έθνους εμφανίζεται ως το τελευταίο καταφύγιο μπροστά στην ολοένα εντεινόμενη υποτίμηση της ζωής.

Ο εθνικισμός αναπτύσσεται μέσα από δύο φαινομενικά αντίθετες όψεις, οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται και επιδιώκουν το εθνικό συμφέρον. Από τη μία, επιδιώκεται η επίλυση διακρατικών ζητημάτων, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και την εθνική ανάπτυξη. Η διαχείριση δηλαδή, του μακεδονικού ζητήματος στοχεύει στην ευνοϊκότερη επέκταση του ελληνικού κράτους στις αγορές των βαλκανίων και στη «βελτίωση» της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Από την άλλη, η αναμόχλευση του μακεδονικού ζητήματος δίνει το πάτημα στην άνοδο της εθνικιστικής ρητορικής που αναζητά στο παρελθόν τα ερείσματα της ιστορικής συνέχειας, ώστε να ερμηνεύσει το παρόν. Μέσα από μία διαρκή διαδικασία επιτυγχάνεται η συγκρότηση της εθνικής ενότητας, η οποία εμπεδώνεται μέσω θεσμών, όπως η οικογένεια, το σχολείο και η εκκλησία. Ενώ ταυτόχρονα, ο εθνικισμός συγκροτείται και μέσα από τον τρόπο που ο Σύριζα διαπραγματεύτηκε το Μακεδονικό ζήτημα που είχε ως αποτέλεσμα την κρατική και οικονομική ισχύ. Οι εθνικιστές που κατέβηκαν κατά χιλιάδες με περικεφαλαίες και τσαρούχια σε πλατείες και στους δρόμους συγκρούονται με τον εθνικισμό της κρατικής πολιτικής, που εκφράστηκε μέσα από την καλύτερη διαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών υπέρ του ελληνικού κράτους. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι αμφότεροι κονταροχτυπιούνταν στο όνομα του εθνικού συμφέροντος για το «ποιοι είναι αληθινοί πατριώτες».

Σε αυτό το πλαίσιο φασίστες και ακροδεξιοί αναβαθμίζουν τις ενέργειες τους και διεκδικούν όλο και περισσότερο κομμάτια του δημόσιου χώρου. Με την κοινωνική νομιμοποίηση από θεσμικούς φορείς και κόμματα, από στρατιωτικές και πολιτιστικές ενώσεις, οι εθνικιστές επιχειρούν να υπάρξουν με δημόσιους όρους στις γειτονιές, τα σχολεία και τον δρόμο. Ταυτόχρονα επιτίθενται με αναβαθμισμένα μέσα σε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις, σε μετανάστες και άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, σε κάθε τι που δεν χωράει στην κυρίαρχη κανονικότητα και στις εθνικές αφηγήσεις.

Και μέσα από το Makedonian Pride, οι φασίστες προσπαθούν να κρύψουν τη μισανθρωπιά τους πίσω από πολιτιστικές γιορτές και πανηγύρια και να προτάξουν την εθνική τους υπερηφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο ο εθνικισμός παρουσιάζεται ως εργαλείο αυτοσυνείδησης ή ως καταπιεσμένη ταυτότητα, η οποία πρέπει να επαναοικειοποιηθεί και να διευρυνθεί κοινωνικά. Οι αφηγήσεις περί της «καημένης και εξαρτημένης Ελλάδας» που υιοθετήθηκαν εν μέσω κρίσης, συνεχίστηκαν αποκτώντας ακόμα πιο πατριωτικά χαρακτηριστικά. Με αυτόν τον τρόπο οι εθνικιστές χρησιμοποιούν για άλλη μία φορά το σχήμα του θύματος, όσον αφορά την ελληνική ταυτότητα και υπόσταση, απαιτώντας έτσι, μία ειδική μεταχείριση από το κράτος. Επομένως, η προσπάθεια πολλών να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους αντικαθιστάται από το αίτημα για εθνική κυριαρχία και περηφάνια. Στην περίπτωση μάλιστα του Makedonian Pride, υιοθετούν την περηφάνια (pride), μία λέξη που ως τώρα χρησιμοποιούνταν από κοινωνικές ομάδες, οι οποίες ανά συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους ήταν περιθωριοποιημένες κοινωνικά, ώστε να προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τις εαυτές τους και τους εαυτούς τους και να μπορούν να υπάρχουν δημόσια ως κοινότητες.

Εμείς από την πλευρά μας, στεκόμαστε ενάντια στις εθνικιστικές φιέστες και γιορτές, ενάντια στην κοινότητα του έθνους και την εθνική υπερηφάνεια. Επιλέγουμε να στεκόμαστε ενάντια σε κάθε έκφανση του εθνικισμού, αλλά και ενάντια στο έθνος, όχι γιατί επιλέγουμε απλώς να μιλάμε από μία πολιτική θέση, αλλά γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αγώνες για τις ανάγκες μας περνάνε και μέσα από την κριτική στο έθνος και τους διαχωρισμούς που αναπαράγει. Διαχωρισμούς που προσπαθούμε να ξεπερνάμε μέσα από τη συνάντηση και τους κοινούς αγώνες με μετανάστ(ρι)ες και άλλους αγωνιζόμενους/ες, στις γειτονιές, στα σχολεία και στους δρόμους.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να νιώθουμε εθνική υπερηφάνεια
Έχουμε χιλιάδες λόγους να πολεμήσουμε τον εθνικισμό"

Αντιφασιστική διαδήλωση

Κυριακή 7 Απρίλη, 14 Δημαρχείο Καλαμαριάς

πηγή : https://yfanet.espivblogs.net/2019/03/30/ky-7…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ-ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Οι γειτονιές μας δε θα γίνουν απέραντα νεκροταφεία

Οι φασιστικές γιορτές μίσους θα σας μείνουν αξέχαστες

Την Κυριακή 7 Απρίλη μέσα σε μια συνέχεια της ρητορικής μισαλλοδοξίας που έχει παραχθεί τον τελευταίο χρόνο με αφορμή το μακεδονικό ζήτημα, οι φασίστες του ιερού λόχου οργανώνουν γιορτές μίσους στο στρατόπεδο κόδρα. Μέσα από το «Makedonian Pride», οι υμνητές του Χίτλερ και των ταγμάτων ασφαλείας, οραματίζονται νέα χουντογλέντια, χέρι-χέρι με τους μπάτσους. Είναι ευθύνη όλων μας να ανακόψουμε την άνοδο του φασισμού. Επειδή η εθνική υπερηφάνεια κρύβεται στις τσέπες των αφεντικών. Επειδη οι εθνικές ιδέες γεννούν νεκροταφεία.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7-4, 14:00

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ «ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»,

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Απρίλιος 12h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ;

«Συγκρατούμε τη βία

των μισθοφόρων φασιστών.


Όλοι οπλισμένοι επάνω στο ιππικό


της ανθρώπινης εξιλέωσης.


Αυτή η αιώνια νιότη


ανανεώνεται από την πίστη


στους ανθρώπους που απαιτούν ισότητα και ελευθερία»

απόσπασμα από τραγούδι της ένοπλης αντιφασιστικής οργάνωσης «Arditi Del Popolo»

Η μνήμη και η γνώση είναι όπλο ενάντια στον ιστορικό αναθεωρητισμό. Από την αυγή της ανάδυσης του φασιστικού μορφώματος, την επαύριο του Α' παγκοσμίου πολέμου, εν καιρώ -και πάλι- οικονομικής κρίσης, εκατομμύρια άνθρωποι αποφάσισαν να στραφούν προς έναν "αντισυμβατικό" ηγέτη που νόμιζαν είχε τον τρόπο και τα «χαρίσματα» να σώσει την τότε Γερμανία. Εργαλεία του ανέκαθεν ήταν η προπαγάνδα, ο φόβος, η συνωμοσιολογία, το ψέμα, οι υποσχέσεις και η ωμή βία. Το τελικό αποτέλεσμα: 85 εκατομμύρια νεκροί. Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει επίσης πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στους ναζί και στους ντόπιους συνεργάτες τους. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα -εκτός του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη- είναι οι εκτελέσεις στο μπλόκο της Καλαμαριάς στις 13/8/1944, όπου συμμετείχε ενθουσιωδώς όλο το κοινωνικό κατακάθι που απαρτίζονταν από δωσίλογους, προδότες και ταγματασφαλίτες. Το «Πάρκο 13ης Αυγούστου» στην οδό Κερασούντος με Καλλίδου, δημιουργήθηκε ως μνημείο των εκτελεσθέντων, θυμίζοντας μας καθημερινά τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους εχθρούς του λαού, και του ανθρώπινου γένους.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ

Μετά τον αποχαρακτηρισμό, από την ίδια την κοινωνία, της Χρυσής Αυγής από τον δήθεν «αντισυστημικό» χαρακτήρα που προσπάθησαν τα ΜΜΕ να της φιλοτεχνήσουν, το κράτος αναζητά νέους διαδόχους της, και ο Ιερός Λόχος φάνταζε ως μια καλή τέτοια περίπτωση. Πραγματοποιούν λοιπόν συγκεντρώσεις για διάφορα θέματα που εντάσσονται στη ρατσιστική/φασιστική ατζέντα (ισλαμοποίηση της χώρας, προσφυγόπουλα στα σχολεία, Κύπρος κλπ) χωρίς ωστόσο να ανακοινώνουν ποτέ εκ των προτέρων το μέρος της συγκέντρωσης, καθώς το αντιφασιστικό κίνημα με τη συνεχή του παρουσία στο δρόμο προέβαινε στην κατάληψη οποιουδήποτε δημοσίου χώρου ανακοινωνόταν από τους φασίστες ως τόπος συγκέντρωσης, εμποδίζοντας τους έτσι να εμφανιστούν στο δημόσιο πεδίο.

Το αντιφασιστικό κίνημα αντιμετώπισε και αυτήν την «πρόκληση», απαντώντας κάθε φορά με μαζικές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και εξασφαλίζοντας ότι οι φασίστες δεν θα κινηθούν στην πόλη, ξερνώντας το ρατσιστικό, μισάνθρωπο δηλητήριό τους. Για τη διαφύλαξη, λοιπόν, της σωματικής ακεραιότητας των 15 καθαρμάτων του Ιερού Λόχου επιστρατεύεται όλη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, που ουσιαστικά έχει επιφορτιστεί με το ρόλο του «συνοδού» των φασιστών, ώστε να μπορεί να εγγυηθεί τη σωματική ασφάλεια αυτών και την πολιτική διασφάλιση της ναζιστικής τους φιέστας (πυρσοί, ναζιστικοί χαιρετισμοί, παραστρατιωτική δράση, φασιστικά συνθήματα).

Λίγα λόγια για το Μακεδονικό ζήτημα και τι άφησε πίσω

Πιάνοντας το νήμα από πριν ενάμιση χρόνο, ξεκινάει η περίοδος της ανακίνησης του «Μακεδονικού» ζητήματος, κάτι που αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί των φασιστών, μιας και προσπάθησαν να επωφεληθούν από τον όγκο της μάζας που συσπειρώθηκε γύρω από το ζήτημα με εθνικιστικό λόγο ώστε να βγουν κι αυτοί, σαν το ψάρι στον αφρό, και να σπείρουν τη φασιστική ρητορική και πρακτική τους. Τα ξενοφοβικά καθάρματα του Ιερού Λόχου που τραμπούκιζαν παιδάκια στο Ωραιόκαστρο μετατράπηκαν σε «αγνούς πατριώτες» μέσα στη χαβούζα των συλλαλητηρίων και θέλουν τώρα να αδράξουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν νέους ανθρώπους και να τους οργανώσουν στις γραμμές του μίσους, πωρώνοντας τους με μισαλλόδοξη ρητορική και στέλνοντας τους να επιτεθούν στους φτωχούς, τους αδύναμους, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους αναρχικούς, τους αντιφασίστες και σε κάθε άνθρωπο που αντιπροσωπεύει το «διαφορετικό». Ενδεικτικό παράδειγμα αυτού είναι το πογκρόμ που συνέβη στην Ροτόντα το καλοκαίρι, με τους μπάτσους να συνοδεύουν τους φασίστες σε μια ξενάγηση στην πόλη με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό μεταναστών στην περιοχή της Ροτόντας.

Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει κερδισμένος από το όλο γεγονός, όπως και οι φασίστες από τη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε μέσα από τα μακεδονικά συλλαλητήρια μέχρι τώρα ήταν μονάχα αποπροσανατολιστική ως προς τα αληθινά προβλήματα της κοινωνίας, που είναι πολλά και δεν προτρέπει κανένα κοινωνικό κομμάτι στην ανάδειξη των αληθινών του εχθρού, του κράτους και του κεφαλαίου. Με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και την προσάρτηση των Σκοπίων στο άρμα του ΝΑΤΟ, μέσω της μετονομασίας τους σε Βόρεια Μακεδονία, ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να παίξει ακριβώς το παιχνίδι που του επιθυμούσαν Η.Π.Α και Ε.Ε. Γιατί αυτοί δημιουργούνε τα γεγονότα και τις συνθήκες για να αποτρέψουν την κοινωνία να εξεγερθεί. Γιατί το καλύτερο μέσο να μας αποδυναμώσουν είναι η ρητορική του εθνικισμού, του πολέμου, της μισαλλοδοξίας. Είναι ιστορικά δεδομένο πως τα εθνικά συμφέροντα προσπορίζουν στο φασισμό και ντύνονται με τις σάρκες των καταπιεσμένων, υπό την κυριαρχία του, πάντα, νικητή, κράτους - κεφαλαίου.

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Προσπαθώντας να αντλήσουν υπεραξία και κόσμο για το νεοναζιστικό παραμάγαζο οι φασίστες, είτε μιλάμε για τα σκουπίδια της Χρυσής Αυγής, είτε για τα κατακάθια του Ιερού Λόχου, διοργανώνουν επί μέρους εκδηλώσεις «ψυχαγωγικού χαρακτήρα». Πρόσφατα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής διοργάνωσαν «νεανικό πάρτυ» στα γραφεία τους στην Καζαντζάκη, έχοντας την περιφρούρηση τους στα μπαλκόνια του 5ου ορόφου. Εν προκειμένω, ο εθνικιστικός οχετός του Ιερού Λόχου που βρίσκεται διαρκώς σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία, έχει το θράσος να ανακοινώσει ότι θα διοργανώσει γλέντι «Μακεδονικής Υπερηφάνειας», ταμπουρωμένος στο στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς. Στο συγκεκριμένο "δρώμενο" καλούνται, εκτός από πατριώτες και λοιπούς φασίστες/ναζί, και κομματικές νεολαίες. Ευελπιστούν με λίγα λόγια να περιμαζέψουν κάποιους από όσους συγκρότησαν τον πατριωτικο-εθνικιστικό κορμό που μαζεύτηκε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια τον περασμένο χειμώνα. Η συμμετοχή της νεολαίας της Χ.Α στο συγκεκριμένο «event» καταδεικνύει την άμεση σχέση που έχουν όλοι αυτοί οι παρακρατικοί σύνδεσμοι μεταξύ τους και την προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την νεολαία όπως φάνηκε να γίνεται και με τις καταλήψεις για το μακεδονικό τον προηγούμενο Δεκέμβρη. Να συμπληρώσουμε ότι τελευταία η σχέση του κράτους με το φασιστικό παρακράτος, των θεσμών διαχείρισης με τους νεοναζί γίνονται όλο και πιο ορατοί, όλο και πιο ξεκάθαροι. Το τελευταίο διάστημα οι φασίστες της πόλης, οι παρακρατικοί προσπαθούν να βρουν νομιμοποίηση μέσα από διάφορους συλλόγους και ενώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η δημοτική παράταξη «πατριωτική δύναμη Καλαμαριάς» που αποτελείται μονάχα από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, όπου το πιο μαύρο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας προσπαθεί να σηκώσει εκ νέου κεφάλι, που κράτος κι αφεντικά επιτίθενται κατά μέτωπο στα χαμηλά οικονομικά στρώματα του λαού, που ψηφίζονται νέα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα τα οποία έρχονται να προστεθούν σωρευτικά στις πλάτες μας, που ποινικοποιούνται οι αγώνες ντόπιων αλλά και μεταναστών, που εκκενώνονται καταλήψεις, χώροι δημιουργίας και αλληλεγγύης, που οι νεοναζιστικές γκρούπες αλωνίζουν στην πόλη με την πλάτη της αστυνομίας και βρίσκουν την ευκαιρία να επιτίθενται σε μετανάστες και καταλήψεις, όπως στη Libertatia πέρσι και στο Σχολείο, επ' αφορμής των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία, απαντάμε με την όξυνση της Αντιφασιστικής Πάλης. Να αντισταθούμε σε κάθε πτυχή της επίθεσης που δεχόμαστε στη ζωή μας από το κράτος και τον καπιταλισμό. Να οργανώσουμε επαναστατικές δομές δράσης και κοινωνικής συσπείρωσης, σωματεία βάσης εργαζομένων-ανέργων, μαθητικές ομάδες, φοιτητικές ομάδες, να ενώσουμε τα νήματα ενός επαναστατικού κινήματος. Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Εμείς ως αντιφασίστες/τριες θα είμαστε στον δρόμο για να υπερασπιστούμε για άλλη μια φορά την ανθρωπιά και τη ζωή. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με αυτά τα κατακάθια. Ήρθε η ώρα να διασφαλίσουμε ότι θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει και θα έχουν θέση μόνο στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μαζί με το μίσος που σπέρνουν, μαζί με τους κυρίαρχους και τα σκυλιά των θέσεων και της εξουσίας που αναγάγουν τους φασίστες σε πολιτικό συμπαίκτη και από κοινού συμπληρώνουν το πάζλ της βαρβαρότητας. Να χτυπήσουμε τη κρατική δομή και την οποιαδήποτε κυβέρνηση, με οργάνωση και αγώνα Να οργανώσουμε την κοινωνική-ταξική μας αντεπίθεση ενάντια στην κρατική εξουσία και σε όλους τους παρατρεχάμενους λακέδες της Βουλής με αγώνες από τα κάτω, συγκρούσεις, απεργίες, διαδηλώσεις.

Από τις δομές, τις γειτονιές μέχρι τους χώρους εργασίας μας, σε όλο το φάσμα του κοινωνικού πεδίου αντιμαχόμαστε τον εθνικισμό, τον φασισμό, τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία πολύμορφα όπως αρμόζει, ανεξάρτητα από την προβιά που φοράει κάθε φορά, είτε με τη μάσκα του Μακεδονομάχου, είτε με του μπράβου απεργοσπάστη, είτε του μισαλλόδοξου ρατσιστή. Απέναντι τόσο στο κράτος και το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση και κανιβαλισμό, όσο και στο εφεδρικό τμήμα του που δρα ως εμπροσθοφυλακή για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αφεντικών , δηλαδή το φασιστικό παρακράτος, η απάντηση μας είναι μια :

Ο κόσμος του αγώνα θα περάσει από πάνω σας


Ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο, τους διακρατικούς ανταγωνισμούς και τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς καλούμε όλο τον κόσμο που δεν θέλει να επιτρέψει την ισχυροποίηση του εθνικιστικού/φασιστικού μπλοκ, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τη νεολαία και τις οργανώσεις της, τις πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις και τα σωματεία να υποστηρίξουν έμπρακτα την αντιφασιστική συγκέντρωση της Καλαμαριάς.

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ !

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 7/4 14:00 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο, μέλος ΑΠΟ-ΟΣ

Libertatia, Συλλογικότητα για τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό, μέλος ΑΠΟ-ΟΣ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ;
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ.

Την Κυριακή, ο ιερός λόχος καλεί σε macedonian pride, στην προσπάθειά του να θεσπίσει ένα εθνικιστικό φεστιβάλ στα προσφυγικά χώματα της Καλαμαριάς.

Πρώτα ως κάτοικοι και κομμάτι αυτής της πόλης και στη συνέχεια ως αντιφασίστες, στήνουμε μπλόκο απέναντι στο θράσος των ναζί, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα.

Έτσι, την Κυριακή 7/4 στις 14:00 θα συγκεντρωθούμε στο δημαρχείο της Καλαμαριάς για να υπερασπιστούμε τους δρόμους και τις γειτονιές από τους φασίστες, όπως ορίζει πάνω απ'όλα η ανθρωπιά μας.

Μαχητικός αντιφασισμός για μια ελεύθερη κοινωνία, όπου κανείς δε θα φοβάται για τις επιλογές και τα χαρακτηριστικά του.

Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης - ΑΝΕΘ

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Απρίλιος 22h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Παρεμβάσεις στην Καλαμαριά και αντιφασιστικό κάλεσμα για την ερχόμενη Κυριακή στις 14.00

Την τελευταία εβδομάδα, σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποιούν συνεχείς παρεμβάσεις μοιράζοντας κείμενα σε εργαζόμενους σε τοπικά μαγαζιά, πόρτα-πόρτα σε πολυκατοικίες αλλά και στον πεζόδρομο και σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμαριάς, του Φοίνικα και της Κρήνης ενώ ταυτόχρονα έχει γεμίσει η περιοχή με αφίσες τόσο για την αντιπολεμική διαδήλωση της 6/4 όσο και για την αντιφασιστική συγκέντρωσης της 7/4.

Το κλίμα από τη γειτονιά ξεκάθαρο, από τα πιτσιρίκια στις πλατείες μέχρι τους ηλικιωμένους στα παγκάκια με τους οποίους ανανεώσαμε το ραντεβού για την Κυριακή: στην Καλαμαριά που φτιάχτηκε από πρόσφυγες, στην Καλαμαριά που έστειλε μετανάστες, στην Καλαμαριά με τους εκτελεσμένους από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, ο φασισμός δεν πρόκειται να ριζώσει.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Θεσσαλονίκη στέλενει το διπλό μήνυμα της ταξικής διεθνιστικής πάλης ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, την "εθνική ενότητα", αλλά και ενάντια στο ΝΑΤΟ, τους ιμπεριαλισμούς, τον πόλεμο, μονοπάτια παράλληλα και συνθετικά πάνω στην κοινή λεωφόρο της κοινωνικής επανάστασης ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό.

Σάββατο 6/4 12.00 Καμάρα διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, το ΝΑΤΟ

Κυριακή 7/4 14.00 Πεζόδρομος Καλαμαριάς διαδήλωση ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

Το κείμενο που μοιράστηκε για τη διαδήλωση της 6/4 και το κείμενο που μοιράστηκε για τη διαδήλωση της 7/4:

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "MAKEDONIAN PRIDE".

Τον τελευταίο χρόνο παρατηρούμε πως με αφορμή το ζήτημα του Μακεδονικού μια πολύ σπάνια ευκαιρία παρουσιάστηκε στις κάθε λογής εθνικιστικές, φασιστικές, παραστρατιωτικές, νεοναζιστικές οργανώσεις να ξανακερδίσουν πρόσκαιρα έδαφος στο δημόσιο λόγο και χώρο κατά παραγγελία συγκεκριμένων μιλιταριστικών, επιχειρηματικών, αλλά και εκκλησιαστικών κύκλων. Αφού στα συλλαλητήρια δεν κατάφεραν να ψελλίσουν ούτε μια λέξη για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τη συμφωνία των Πρεσπών και αφού έδειξαν ποιος είναι ο πραγματικός τους ρόλος στοχοποιώντας εργαζόμενους, μετανάστες, συνδικαλιστές, αγωνιστές, η φασιστική οργάνωση «ιερός λόχος», χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι σ' αυτή την πόλη δε θα μπορέσει να στεριώσει ποτέ ξανά το εθνικιστικό δηλητήριο, ευελπιστεί να διοργανώσει ένα πανηγύρι στο στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά ονομάζοντάς το αλά ξενιστή(!) "makedonian" pride.

Η εθνικιστική/ναζιστική γκρούπα της πόλης, που τα τσεπώνει από μεγαλοεπιχειρηματίες και μητροπολίτες και που έχει επιτεθεί σε μετανάστες, σε αγωνιστές, σε καταλήψεις και στέκια, που έχει πολλάκις βεβηλώσει το μνημείο για το ολοκαύτωμα των Εβραίων της πόλης, που μάζευε ρούχα για τους πυρόπληκτους της Αττικής υπό την προϋπόθεση να είναι Έλληνες, θέλει σε μια περιοχή που έχει αγκαλιάσει τους μετανάστες και γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει προσφυγιά να στήσει ένα φεστιβάλ μίσους και ρατσισμού.

Ξεχνώντας πως η Καλαμαριά δημιουργήθηκε από πρόσφυγες και μετανάστες, - μέχρι και το 1920 ήταν ακατοίκητη - αυτούς που άμα υπήρχε και τότε «ιερός λόχος» θα τους στιγμάτιζε ως «τουρκόσπορους»! Αυτή η γειτονιά γεννήθηκε από ανθρώπους που οι ίδιοι θα ονόμαζαν «λαθρομετανάστες», θα τους έστηναν ρατσιστικά πογκρόμ ή θα τους έκαιγε τα σπίτια. Θέλουν να στήσουν φιέστα στην ίδια γειτονιά που οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι, οι ταγματασφαλήτες, το '44 στο μπλόκο της Καλαμαριάς εκτέλεσαν 25 αγωνιστές.

Όμως, όπως και κάθε τους άλλη προσπάθεια να ξεμυτίσουν δεν τους βγήκε, έτσι και τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε την οποιαδήποτε δημόσια κίνηση τους. Ας κρατήσουν το μίσος τους και τη μισαλλοδοξία τους για τις τρύπες τους, σ' αυτή αλλά και σε κάθε γειτονιά θα υπερασπιστούμε την ταξική μνήμη, την κοινωνική αλληλεγγύη, τις κοινότητες μας: τους εργαζόμενους, τις άνεργες, τους gay, τις γυναίκες, τους αποκλεισμένους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Εθνική ενότητα γιατί… αυτό συμφέρει, μικρά και μεγάλα αφεντικά

Ανέκαθεν το ιδεολόγημα του εθνικισμού έπαιρνε διαστάσεις μέσα στην κοινωνία όταν το χρειάζονταν τα κράτη και το κεφάλαιο. Η δημιουργία ενός εξωτερικού ή εσωτερικού εχθρού που «αυτός αυτός φταίει για τα δεινά του τόπου μας» είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας και η καθεμία στην καθημερινότητα. Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσαν κράτος και αφεντικά να περάσουν, σχετικά εύκολα: Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, υπονόμευση αυτονόητων εργασιακών κεκτημένων όπως το δικαίωμα στην απεργία και η κυριακάτικη αργία, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στο όνομα της «ανάπτυξης», πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ιδιωτικοποιήσεις υποδομών και υπηρεσιών βασικών κοινωνικών αναγκών (νερό, ρεύμα, μετακινήσεις κλπ.) αυξάνοντας τις τιμές στο κατακόρυφο. Τέλος ας μη ξεχνάμε τις περικοπές στην περίθαλψη και την εκπαίδευση την ίδια στιγμή που γίνονται αυξήσεις μισθών, επιστροφές αναδρομικών και ανοίγουν θέσεις εργασίας σε στρατό, αστυνομία και εκκλησία ενώ ξοδεύονται δισεκατομμύρια για πολεμικό εξοπλισμό. Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες έχουν μπορέσει και έχουν αρχίσει να γεμίζουν με όλο και περισσότερες ΝΑΤΟικές βάσεις διάφορες περιοχές στον ελλαδικό χώρο αλλά και γενικότερα τα Βαλκάνια. Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες έχουν μπορέσει και έχουν γεμίσει το Αιγαίο, τον Έβρο ακόμα και την Εγνατία οδό, λόγω των παράνομων καταδιώξεων που εξαπολύουν, με νεκρούς μετανάστες.Η επίπλαστη ταυτότητα του έθνους αποτελεί διαχρονικά, ένα από τα βασικά ιδεολογήματα για την αναπαραγωγή κράτους και κεφαλαίου, πόσο μάλλον σε περιόδους «καπιταλιστικής κρίσης». Έτσι οι πολιτικά και οικονομικά κυρίαρχοι αυτού του κόσμου κάνουν ότι μπορούν για να διαχύσουν εθνικές και εθνικιστικές αντιλήψεις στο κοινωνικό σώμα. Σε στιγμές, όπως αυτή που διανύουμε, το καπιταλιστικό σύστημα χρειάζεται την διαταξική ενότητα για να συνεχίσει να αναπαράγει την εκμετάλλευση ανώδυνα και χωρίς αντίσταση. Αυτό ακριβώς δηλαδή που στηρίζουν και προτάσσουν όλα τα φασιστικά και εθνικιστικά μορφώματα. Έτσι στην σημερινή συγκυρία οι φασίστες προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο ώστε να επιτελέσουν τον διαχρονικό τους ρόλο που δεν είναι άλλος από το να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα κράτους και αφεντικών, διασπείροντας τον μισαλλόδοξο λόγο τους και επιτιθέμενοι σε όσους αντιστέκονται ή περισσεύουν από τους σχεδιασμούς των κυριάρχων.

Ταξική ενότητα γιατί μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από την εκμετάλλευση και την καταπίεση

Εμείς από την μεριά μας δηλώνουμε για πολλοστή φορά ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τα ταξικά μας αδέρφια από όποια πλευρά των συνόρων και αν βρίσκονται και όποια γλώσσα και αν μιλάνε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο αυτοί που θα γίνουν κρέας για τα κανόνια τους και θα χύσουν το αίμα τους θα είμαστε οι εκμεταλλευόμενοι. Και όλα αυτά για τα δικά τους συμφέροντα και την ισχυροποίηση της εξουσίας τους. Εχθροί μας είναι τα κράτη που σπέρνουν μίση και εθνικισμούς και το κεφάλαιο που μας ξεζουμίζει στις γαλέρες της μισθωτής εργασίας.Ο κόσμος του αγώνα, οι φοιτήτριες, οι νέοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι μετανάστες, οι εργάτες, οι καταπιεσμένοι/ες, Καλαμαριώτες και οι Καλαμαριώτισσες αλλά και άνθρωποι από την υπόλοιπη Θεσσαλονίκη θα μπλοκάρουμε τη φασιστοφιέστα που ετοιμάζουν μιας και θυμόμαστε τις άπειρες πληγές που έχει αφήσει πίσω του ο φασισμός, ο οποίος δεν μπορεί να ιδωθεί παρά μόνο σαν ο καπιταλισμός και το κράτος στην πιο άγρια και ανεξέλεγκτη μορφή τους. Και ακριβώς επειδή θυμόμαστε, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να μολύνουν τις ζωές μας με το ρατσιστικό τους δηλητήριο.Καλούμε όλη τη γειτονιά, να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στους φασίστες και τους νεοναζί του Ιερού λόχου, να στείλουμε όλοι μαζί για μια ακόμη φορά στα τσακίδια της ιστορίας και «με οποιοδήποτε κόστος αλλά και με οποιοδήποτε μέσο μπορεί να κάνει επιτυχημένη και αποτελεσματική την αυτοάμυνά μας, δημόσια αλλά και ταυτόχρονα μαχητικά, μετωπικά αλλά αντιθεσμικά και ως κομμάτι μιας συνολικής αντικρατικής και αντικαπιταλιστικής προοπτικής, να υπερασπιστούμε την ιστορία και το μέλλον της τάξης μας αλλά και τη δυνατότητα της να υπάρχει και να αγωνίζεται σήμερα. Θα υπερασπιστούμε τις καταλήψεις και τα στέκια μας, τους αγώνες και τους αγωνιζόμενους. Τα κορίτσια που θα συνεχίσουν να φιλιούνται άφοβα στα πάρκα και τα αγόρια που θα περπατάν χέρι χέρι στην παραλία, τους μετανάστες ως το πιο υποτιμημένο κομμάτι της τάξης μας, που με ακόμη χειρότερους όρους από εμάς, πουλάει φτηνά την εργασία του στα αφεντικά και δέχεται άγρια καταστολή από το κράτος στα Camps, από τα αφεντικά στις Μανωλάδες, από τους φασίστες στους δρόμους. Θα υπερασπιστούμε την δυνατότητα μας να απεργούμε, να κατεβαίνουμε σε διαδηλώσεις χωρίς να έχουμε στο νου τις ομάδες εφόδου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δυνατούς αυτού του κόσμου.»

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/4/2019 ΣΤΙΣ 14:00

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ -ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1596850/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Απρίλιος 04h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας για ζωή, αξιοπρέπεια & ελευθερία

Κυριακή 7/4/2019. Μια ημερομηνία σταθμός για το ριζοσπαστικό, αντιφασιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης. Και γιατί αυτό; Διότι την μέρα αυτή θα επιχειρηθεί να λάβει μέρος για πρώτη φορά στην περιοχή της Καλαμαριάς, η πρώτη δημόσια εθνικιστική, φασιστική φιέστα της παρακρατικής γκρούπας «Ιερός Λόχος». Ημερομηνία σταθμός, καθώς το αντιφασιστικό κίνημα καλείται να βάλει τέλος σε αυτή την κίνηση των φασιστών, διότι αλλιώς θα τους δοθεί τέτοιο έδαφος για να φτάσουν πιο κοντά στην κοινωνική νομιμοποίηση της ναζιστικής, μισαλλόδοξης ρητορικής τους.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως το «Makedonian Pride», έρχεται να επικαιροποιήσει την όλη κίνηση των οργανωμένων φασιστών στην πόλη της Θεσσαλονίκης στον απόηχο του Μακεδονικού ζητήματος που έλαβε χώρα τον προηγούμενο καιρό. Ενάμιση χρόνο πριν, με την ανακίνηση του «Μακεδονικού», οι συγκεκριμένοι χαφιέδες του Ιερού Λόχου, κατάφεραν να διεισδύσουν μέσα στη μάζα του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στις 21 Γενάρη του 2018 και να διεκδικήσουν «ζωτικό» χώρο. Επιχειρούν, δηλαδή, να «στρατεύσουν» κι άλλο κόσμο στις γραμμές του μίσους, ώστε να επιτεθούν σε κάθετί διαφορετικό, ανατρεπτικό και χειραφετικό. Ο ιερός λόχος, μέσα από τα συλλαλητήρια «ξεπλύθηκε» και πλέον οι ίδιοι από ξενοφοβικά καθάρματα που τραμπούκιζαν μετανάστες μαθητές στο Ωραιόκαστρο παρουσιάζονται ως «αγνοί πατριώτες» και αυτοαποκαλούνται αντισυστημικοί αγωνιστές. Τίτλοι, οι οποίοι μόνο αποπροσανατολιστικοί καθίστανται, διότι έχουν αποδείξει περίτρανα με τη δράση τους, όπως και οποιαδήποτε φασιστική γκρούπα, πως αποτελούν εφεδρεία άμεσης δράσης του συστήματος που γεννά το κράτος και το κεφάλαιο, απέναντι στους επαναστάτες και οποιονδήποτε αντιπροσωπεύει το «διαφορετικό». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το πογκρόμ το καλοκαίρι του '18 στην περιοχή της Ροτόντας, όπου φασίστες με την συνοδεία μπάτσων, κατάφεραν και επιτέθηκαν σε μετανάστες καθώς και ο εμπρησμός της κατάληψης Λιμπερτάτια το Γενάρη του '18.

Όσον αφορά το κράτος και το κεφάλαιο, όλη αυτή η συνθήκη μέχρι στιγμής, τους βγάζει κερδισμένους. Πιο συγκεκριμένα , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο καταφέρνει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μεγάλων δυνάμεων(ΝΑΤΟ και Ε.Ε.) μέσω της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά παράλληλα μέσα από την κίνηση αυτή κατάφερε να συσπειρωθεί και να συγκροτηθεί ένας φασιστικός εσμός, επικίνδυνος προς την ανθρώπινη ζωή. Ένας φασιστικός εσμός, που όχι μόνο καθίστανται αποπροσανατολιστικός προς τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, αλλά κι επιθετικός προς τα επαναστατικά κινήματα τα οποία προσπαθούν να τα αναδείξουν, επιχειρώντας έτσι να φιμώσουν οποιαδήποτε αφήγηση εναντιώνεται προς το κράτος και το κεφάλαιο. Έτσι, το καθεστώς καταφέρνει και αξιοποιεί την "αριστερή" πολιτική διαχείριση προωθώντας παράλληλα με το χτύπημα, την ενσωμάτωση και τον παροπλισμό των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, τον συγχρωτισμό της διάχυτης αντικυβερνητικής κοινωνικής αγανάκτησης με τη φασιστική ρητορική του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της ασφάλειας, προσβλέποντας στο άπλωμα της επιρροής της.

Και με το ίδιο στόμα, αγαπημένη μου, που σε φιλάω τρυφερά

Θα μπόραγα να δαγκώσω τον λαιμό εκείνου του φασίστα

Πού ριχνε μπόμπες στις πλατείες καθώς παίζαν ανύποπτα τα παιδιά. (Τ.Λειβαδίτης)

Σε αυτήν την συνθήκη δεν υπάρχει περιθώριο να μείνουμε αδρανείς. Δεν είναι άγνωστα τα περιστατικά τραμπουκισμού συμφοιτητών/τριών στη Λέσχη του Α.Π.Θ. και ο βανδαλισμός του μνημείου του ολοκαυτώματος από ομάδα φασιστο - μακεδονομάχων το προηγούμενο διάστημα. Όπως, επίσης, δεν ξεχνάμε και τις ρητορείες υπέρ των μακεδονικών συλλαλητηρίων που εκπονούνταν από τους συντηρητικούς κύκλους του πανεπιστημίου φτάνοντας ως και στην προώθηση σχετικών mail (ΠΑΜΑΚ).

Όταν, λοιπόν, ο φασιστικός εσμός θα επιχειρεί να διεκδικήσει δημόσιο χώρο εμείς θα βρισκόμαστε απέναντι του. Θα βρισκόμαστε στις πλατείες, τις γειτονιές, τις σχολές μας και όπου αλλού χρειαστεί για να τις διατηρήσουμε καθαρές από κάθε είδους μισαλλόδοξη ναζιστική απειλή. Σε πείσμα των καιρών θα κρατήσουμε ζωντανές τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης που δεν γνωρίζει σύνορα, έθνη και κράτη. Στον αντιφασιστικό αγώνα θα είμαστε ανένδοτοι/ες. Ως αναρχικοί/ες φοιτητές/τριες στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε λογής φασίστες και νενοναζί ο κόσμος του αγώνα θα περάσει από πάνω σας. Καλούμε κάθε αντιφασίστα/τρια να στηρίξει την συγκέντρωση στο δημαρχείο Καλαμαριάς ενάντια στο φασιστικό πανηγυράκι του ιερού λόχου.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ - ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Κυριακή 7/4, 14:00 Δημαρχείο Καλαμαριάς

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριων «QuietaMovere»


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Απρίλιος 10h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αντιφασιστική συγκέντρωση, 7/4, 14:00, Δημαρχείο Καλαμαριάς

Ούτε στην Καλαμαριά ούτε πουθενά
τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Εδώ και κάποιες ημέρες έχει κοινοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εθνικιστική «γιορτή» που θα λάβει χώρα στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά από την εθνικιστική/ακροδεξιά οργάνωση του Ιερού Λόχου. Μιλάνε για μα εθνικιστική φιέστα που ελπίζουν να γίνει θεσμός για την πόλη. Στα καλέσματά τους απευθύνονται σε κάθε λογής πατριώτες, εθνικιστικές οργανώσεις και «εθνικά σκεπτόμενους» Έλληνες, επιχειρώντας να ξανασυναντηθούν στο δημόσιο χώρο με όλο το εθνικιστικό κατακάθι που βγήκε στο δρόμο με αφορμή τα μακεδονικά συλλαλητήρια τον τελευταίο χρόνο, ώστε να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Αυτές τις δυνάμεις, που επιτέθηκαν σε καταλήψεις (Libertatia, ΕΚΧ Σχολείο, Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός κλπ), επιδόθηκαν σε πογκρόμ κατά μεταναστών (Ροτόντα) και εισέβαλαν στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ, ψάχνοντας αναρχικούς και τρομοκρατώντας τους φοιτητές.

Σε αυτό τον εθνικιστικό παροξυσμό συμμετείχαν διάφορες ακροδεξιές γκρούπες της πόλης με τον Ιερό Λόχο να πρωτοστατεί με χαρακτηριστικά συνθήματα τα «στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια», «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά». Και για να μην αφήσουν καμία αμφιβολία για το σε ποιον ιδεολογικοπολιτικό χώρο ανήκουν, συμμετείχαν στις βεβηλώσεις του Μνημείου του Ολοκαυτώματος, ενώ οι ναζιστικοί χαιρετισμοί ήταν σύνηθες φαινόμενο των συγκεντρώσεών τους που έλαβαν χώρα εκείνη την περίοδο. Αλλά η συγκεκριμένη οργάνωση δε χρειαζόταν τα συλλαλητήρια, για να προβεί σε φασιστικές και εθνικιστικές δράσεις, καθώς πριν λίγα χρόνια επιχείρησε να εμποδίσει τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο του Ωραιόκαστρου, το 2017 πλάι πλάι με παραθρησκευτικές οργανώσεις διέκοψε την παράσταση «Η ώρα του διαβόλου», ενώ την ίδια χρονιά μέλη της έστησαν οδοφράγματα, για να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του Thessaloniki Pride. Τελευταίο τους κατόρθωμα η διακοπή της παράστασης «Πυρκαγιές» πριν λίγες εβδομάδες.

Μπροστά, λοιπόν, στη συνθήκη του σκοταδισμού, της συντήρησης, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν να φέρουν κατά καιρούς οι νοσταλγοί του Χίτλερ και να αποτελέσουν πολιτική πρόταση, δε μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι. Όπως έχουμε δείξει όλο αυτό το διάστημα, δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης σε όσους υμνούν το μίσος και εχθρεύονται την ελευθερία, την ισότητα, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη. Σε όσους προωθούν επίπλαστους διαχωρισμούς (εθνικούς, θρησκευτικούς κλπ) μεταξύ των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων, αποπροσανατολίζοντάς τους από τον πραγματικό εχθρό, δηλαδή το κράτος και το κεφάλαιο. Κάθε δημόσια εμφάνιση και παρουσία του Ιερού Λόχου και παρόμοιων ομάδων στην πόλη τρέφει το τέρας που λέγεται φασισμός και όταν αυτός έρχεται, έρχεται για όλους. Έτσι, κάθε εμφάνιση και παρουσία τους στο δημόσιο χώρο θα τσακίζεται και θα κόβεται από τη ρίζα.

Ούτε στα δυτικά, ούτε στα ανατολικά
οι φασίστες δε χωράνε σε καμία γειτονιά

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Κυριακή 7 Απριλίου 2019
14:00, Δημαρχείο Καλαμαριάς

αντιφασιστικη καλαμαρια


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Θεσ/νίκη: Να ακυρώσουμε την φασιστική φιέστα του Ιερού Λόχου στην Καλαμαριά

Δημοσιεύουμε κοινό κάλεσμα του αριστερού ριζοσπαστικού σχήματος στο Δήμο Θεσσαλονίκης «Η πόλη ανάποδα» (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα) και της αντικαπιταλιστικής κίνησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης«Δύναμη Ανατροπής» σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 7 Απρίλη, στις 14:00, στο Δημαρχείο Καλαμαριάς προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ μίσους της φασιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος»

Η φασιστική ομάδα «Ιερός Λόχος» θέλει να οργανώσει στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα μια φιέστα μίσους που την ονομάζει «Makedonian pride». Με αυτόν τον τρόπο οι φασίστες επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δημόσιο χώρο, επιχειρώντας να σπείρουν το ρατσιστικό και εθνικιστικό τους δηλητήριο.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε σε ομάδες που επιτίθενται σε μετανάστες/στριες, καλλιτέχνες, ΛΟΑΤ+ άτομα και αντιφασίστες/στριες να κυκλοφορούν ελεύθεροι στις γειτονιές μας. Η πρόσφατη απόπειρά τους να διακόψουν τη θεατρική παράσταση «Πυρκαγιές» και οι επιθέσεις τους στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είναι μερικά από τα παραδείγματα που δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί κίνδυνο για κάθε προοδευτικό και δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη.

Δεν θα αφήσουμε τους νοσταλγούς της χούντας και του ναζισμού να πατήσουν το πόδι τους στην Καλαμαριά της προσφυγιάς και των αγώνων. Θα είμαστε εκεί να ακυρώσουμε την φασιστοσύναξή τους!

Καλούμε τις αριστερές οργανώσεις, τα αριστερά ριζοσπαστικά αυτοδιοικητικά σχήματα, τις μαχητικές συλλογικότητες και τις αντιφασιστικές κινήσεις της πόλης να συντονίσουμε τη δράση μας για να αποτρέψουμε τέτοιες εκδηλώσεις μίσους.


Συγκέντρωση την Κυριακή 7 Απρίλη, στις 14:00, στο Δημαρχείο Καλαμαριάς

H Πόλη Ανάποδα- αριστερό ριζοσπαστικό σχήμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Δύναμη Ανατροπής - αντικαπιταλιστική κίνηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Πηγη:http://net.xekinima.org/thesniki-na-akurosoum…

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2019/04/blog-post_…