Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στις 22.00
DIY Live
Chronoboros ( post-hardcore/sludge - athens ) https://chronoboros.bandcamp.com/
Μαύρο Γάλα ( post-hardcore/screamo - athens ) https://mavrogala.bandcamp.com/
ΚΕΝΟ (το) ( post-hardcore - thessaloniki )
Gynoid ( noise rock/sludge - thessaloniki )
Είσοδος ελεύθερη, οικονομική ενίσχυση απαραίτητη
HAK NAM COLLECTIVE
Η Hak Nam Collective είναι μια συλλογικότητα που ασχολείται με την αυτοοργανωμένη μουσική έκφραση. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε είναι αντιιεραρχικός, λαμβάνοντας ομόφωνες αποφάσεις μέσω συνέλευσης. Κύριος στόχος μας είναι η διοργάνωση DIY-αυτοοργανωμένων live και εκδηλώσεων με κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα.
Για εμάς το DIY είναι η συνειδητή προσπάθεια των ατόμων να εκφράζονται, απαλλαγμένοι από το δίπολο "παραγωγής-κατανάλωσης" που επιβάλλεται από την καπιταλιστική κοινωνία. Με λίγα λόγια, η καπιταλιστική κοινωνία διαχειρίζεται τα αγαθά της με άξονα το κέρδος, με αποτέλεσμα ακόμα και η ελεύθερη έκφραση να αποτελεί προϊόν πώλησης. Η τέχνη οφείλει να αποδεσμευτεί από την λογική του κέρδους, ώστε αφενός, να είναι ελεύθερη και προσιτή στον οποιονδήποτε, και αφετέρου να μπορεί να επιτελέσει ουσιαστικά το ρόλο της. Επιλέγουμε να σταθούμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της τέχνης και συνεπώς στην μαζική κουλτούρα (κουλτούρα για την μάζα) , αναλαμβάνοντας την στήριξη μιας σκηνής που διαμορφώνεται από τα ίδια τα άτομά της. Επομένως δεν υφίσταται αποκλεισμός ανθρώπων από τα δρώμενά μας, όταν πρόκειται για οικονομικούς λόγους. Μέσα από το DIY βρίσκουμε την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε ισότιμα, ελεύθερα και ηθικά, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι στο χέρι όλων μας.
Στα live που στήνουμε προσπαθούμε να καλύπτουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των μπαντών (φαγητό, φιλοξενία, μεταφορικά έξοδα, κατάλληλο ήχο). Για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητη η οικονομική ενίσχυση από όλους όσους συμμετέχουν. Εμείς χρησιμοποιούμε ένα κουτί συνεισφοράς όπου ότι χρήματα μπαίνουν σε αυτό πηγαίνουν απευθείας για τις ανάγκες του live .
Οι λογικές της ανάθεσης και της διάκρισης δε χωράνε στις δράσεις μας, όλοι συμμετέχουμε ισότιμα ανεξάρτητα απο το ρόλο μας καταργώντας τις απόστασεις ''καλλιτέχνη'' - ''διοργανωτή'' - ''κοινού''. Η αλληλοστήριξη εγχειρημάτων προς την ίδια κατεύθυνση αποτελεί μονόδρομο για εμάς με στόχο την ενίσχυση του DIY δικτύου. Δεν δεχόμαστε ρατσιστικές, φασιστικές, σεξιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές.
Ας κάνουμε τη DIY μουσική σκηνή μόνιμη απειλή προς την κοινωνία του κέρδους.