τι; : πορεία, συγκέντρωση θεματική : από :

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 στις 19.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση-διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑΤΟ 9-11 ΙΟΥΛΗ, ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΠΟ ΗΠΑ, ΕΕ, ΙΣΡΑΗΛ - ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 11/7, 19.30, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η φετινή σύνοδος του ΝΑΤΟ, θα διεξαχθεί σε σκηνικό έντονης πολεμικής προετοιμασίας. ΗΠΑ-ΕΕ στέλνουν ολοένα και πιο βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, μιλώντας πιο ανοιχτά για τα πυρηνικά, προκαλώντας ανάλογη απάντηση απ΄ τη Ρωσία. Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές προχωρούν σε νέους τυχοδιωκτισμούς στο πλαίσιο των επιδιώξεων για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη. Οι ηγέτες της ΕΕ μιλούν για "οικονομία πολέμου"-δηλαδή φτώχεια και εξαθλίωση των εργαζομένων- και έχει ανοίξει η επικίνδυνη συζήτηση για την αποστολή στρατευμάτων χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο μέτωπο της Ουκρανίας. Το αμερικανικό Κογκρέσο, δίνει το πράσινο φως σε ένα νέο πακτωλό δισεκατομμυρίων τόσο στο αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι για να συνεχιστεί ο πόλεμος (61 δις) όσο και στο σιωνιστικό Ισραήλ (24 δις) δείχνοντας έτσι την απύθμενη υποκρισία των «ανθρωπιστικών» δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν!

Αντίθετα από τους λαούς, οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στηρίζουν ανοιχτά το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Η γενοκτονία του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, οι επιδρομές στρατού και φασιστών εποίκων στη Δυτική Όχθη, οι σφαγές που συνεχίζονται στη Ράφα, η προετοιμασία Ισραηλινής επίθεσης στον Λίβανο πυροδοτούν καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το Ισραήλ, παρά τη συντριπτική του στρατιωτική υπεροπλία και την άνευ όρων στήριξη από τις ΗΠΑ, φαίνεται ότι δεν μπορεί να κερδίσει εύκολα τον πόλεμο. Αφενός, η ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση όχι μόνο αντέχει αλλά και ανασυγκροτείται ακόμα και σε περιοχές που ο σιωνιστικός στρατός είχε ανακοινώσει επίσημα ότι είχε "εκκαθαρίσει". Η αντίσταση δεν είναι υπόθεση μόνο των οργανώσεων, είναι παλλαϊκή όπως συμβαίνει σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για τη λευτεριά τους. Αφετέρου ένα διεθνές κίνημα αλληλεγγύης, που εκτείνεται από τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης και άλλων χωρών σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σπάει το σιωπητήριο που έχουν επιβάλλει οι κυρίαρχοι και υψώνει φωνή ενάντια στη συντελούμενη γενοκτονία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας και κλιμακώνοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ.), ξεκάθαρα έχει διαλέξει πλευρά! Συμμετέχει ανοιχτά στα Νατοϊκά μέτωπα, τίθενται ανοιχτά στο πλευρό του κράτους του Ισραήλ και βάφει τα χέρια της με το αίμα των Παλαιστινίων! Εμπλέκει τη χώρα στην σφαγή! Η φρεγάτα ΥΔΡΑ που συμμετέχει στην αποστολή της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα και η μετατροπή όλης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, συνιστούν έμπρακτη υλική βοήθεια στο Ισραήλ να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς και την πολιορκία των Παλαιστινίων και την τρομοκρατική του πολιτική έναντι των χωρών στη Μέση Ανατολή, αυξάνοντας αυτονόητα τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό!

Η πάλη ενάντια στον πόλεμο σημαίνει αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ. Mόνο οι λαοί και το κίνημα τους μπορούν να βάλουν φραγμό τόσο στα σχέδια πολέμου, όσο και στις επιδιώξεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για ξαναμοίρασμα του κόσμου, των αγορών και των σφαιρών επιρροής. Η αντιϊμπεριαλιστική διεθνιστική πάλη έχει σήμερα σαν προμετωπίδα της των αγώνα των Παλαιστινίων. Η αποφασιστική παλαιστινιακή αντίσταση απέναντι στην εθνοκάθαρση και οι μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης έχουν ήδη βάλει πολλά εμπόδια στους στόχους του Ισραήλ και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η απάντηση του σιωνιστικού κράτους είναι η κλιμάκωση της γενοκτονίας, ενώ οι ιμπεριαλιστές προστάτες του δεν διστάζουν να απειλούν τους λαούς ότι θα γίνουν κρέας για τα κανόνια και τα συμφέροντά τους. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα δώσει την μάχη να μπλοκάρει και να ανατρέψει την πορεία προς τον πόλεμο. Η νίκη του παλαιστινιακού λαού θα είναι νίκη για κάθε λαό, για κάθε εκμεταλλευόμενο και καταπιεσμένο άνθρωπο. Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη, συνεχίζουμε για ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιουλίου 09h


1 2 3

Θεσσαλονίκη: 19:30, Άγαλμα Βενιζέλου

Αθήνα: 19.00, Πάρκο Ελευθερίας (στ. Μέγαρο Μουσικής)

Πάτρα: 19:00 στην Πλ. Γεωργίου

Σύνοδος ΝΑΤΟ 9-11/7, ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

ΝΑΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ - ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ!

H ετήσια σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα πλαίσιο όπου ο πλανήτης έχει γεμίσει με νέους πολέμους. Από τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη και την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία. Με μια πραγματική σφαγή όπου απειλούν ολόκληρους πληθυσμούς εκατομμυρίων με τον αφανισμό. Ενώ η κατάσταση είναι εκρηκτική σε δεκάδες μέτωπα τα οποία είναι έτοιμα να ξεσπάσουν, όπως στα Βαλκάνια και στις χώρες της Μ. Ανατολής με το Ισραήλ.

Οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προχωρούν σε νέους τυχοδιωκτισμούς που είναι ένα βήμα πριν την γενικευμένη σύγκρουση. Οι ανταγωνισμοί των Δυτικών με Κίνα-Ρωσία (και όλους τους BRICS), η αδυναμία των πρώτων να ανακόψουν την τεράστια αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων υπέρ των δεύτερων, κάνουν όλο και πιο επικίνδυνα παλιά και νέα πολεμικά μέτωπα, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο ακόμα κι ενός πυρηνικού πολέμου. Οι ηγέτες της ΕΕ μιλούν για "οικονομία πολέμου" -δηλαδή φτώχεια και εξαθλίωση των εργαζομένων- και έχει ανοίξει η συζήτηση για την αποστολή στρατευμάτων χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο μέτωπο της Ουκρανίας. Το αμερικανικό Κογκρέσο, δίνει το πράσινο φως σε ένα νέο πακτωλό δισεκατομμυρίων τόσο στο αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι για να συνεχιστεί ο πόλεμος (61 δις) όσο και στο σιωνιστικό Ισραήλ (24 δις) δείχνοντας έτσι την απύθμενη υποκρισία των «ανθρωπιστικών» δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν!

ΝΑΤΟ - ΕΕ - Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνένοχοι στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Οι Δυτικοί δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα και στηρίζουν ανοιχτά και έμπρακτα τη σφαγή στη Γάζα από τους σιωνιστές δολοφόνους του Ισραήλ. Το Ισραήλ συνεχίζει την γενοκτονία, δεν δέχεται καμία κατάπαυση πυρός μέχρι να τελειώσει πλήρως με τον αφανισμό των Παλαιστινίων, το οποίο δεν το κρύβει η Κυβέρνηση του Νετανιάχου. Αυτή την κυβέρνηση, που ο στρατός της προκαλεί τη μεγαλύτερη θηριωδία εδώ και πολλές δεκαετίες, στηρίζουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό το κράτος σφαγέας του Ισραήλ μας σέρνει σε γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση με τον Λίβανο είναι προ των πυλών, σπρώχνοντας και προς μια ανοιχτή σύγκρουση με το Ιράν. Η Κύπρος, «λαγός» των ευρωπαίων και αμερικάνων ιμπεριαλιστών στη Μ. Ανατολή απειλείται με βομβαρδισμό λόγω της στρατιωτικής στήριξής της στο Ισραήλ, φανερώνοντας ότι αυτός ο πόλεμος δεν είναι μακριά μας.

Η Νατοϊκή συμμαχία στοχεύει και στον μεγάλος εχθρό, την Κίνα. Εκεί θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους τα επόμενα χρόνια οι ΗΠΑ. Μια ήττα των συμμάχων της Κίνας, όπως η Ρωσία και το Ιράν, είναι καίριας σημασίας για τις ΗΠΑ. Γι' αυτό ενισχύουν όλα τα μέτωπα με δεκάδες δισ. εξοπλιστικών δαπανών. Τα αντίπαλα στρατόπεδα συγκροτούνται γοργά, το σκηνικό έχει στηθεί και ένας ιδιότυπος 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ, είναι πρωταθλήτρια σε εξοπλιστικές δαπάνες σε ποσοστό του ΑΕΠ (3,5%), σύροντας τον ελληνικό λαό όλο και πιο μέσα στα επικίνδυνα παιχνίδια του ΝΑΤΟ. Έστειλε την φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα, βγαίνοντας μπροστάρης στα συμφέροντα των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για το «μάντρωμα» των Χούθι της Υεμένης. Δεν θα διστάσει σε οποιαδήποτε στιγμή να είναι παρόν σε όποια πολεμική σύγκρουση της ζητηθεί. Ξεπουλάει τα πάντα (υγεία, παιδεία…) ενώ η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μαστίζονται από τη φτώχεια και την ακρίβεια και δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα.

Με το διεθνές κίνημα να σταματήσουμε τον πόλεμο

Ο μόνος δρόμος για την εργατική τάξη και τους λαούς όλου του κόσμου είναι να οικοδομήσουμε μαζικό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού είναι ένα παράδειγμα, που δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι αγωνιστές σε όλες τις χώρες για να σταματήσει η γενοκτονία και να μπει ένα τέλος στους πολέμους. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δείχνουν και αυτό, την αντίδραση των λαών στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που είναι «σκυλιά του πολέμου». Ωστόσο, οι πόλεμοι που ξετυλίγονται δεν μπορούν να σταματήσουν από το «μαύρο κύμα» ακροδεξιών και αντιδραστικών που ξεπετάγονται σε όλες της χώρες της Ευρώπης και ετοιμάζονται να συνταχθούν με το ΝΑΤΟ (όπως έχει ήδη κάνει η Μελόνι), χτυπώντας θανάσιμα τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας. Μόνο με τη συμμαχία, την αλληλεγγύη, την κοινή αγωνιστική δράση όλων των λαών μπορούμε να βάλουμε ένα οριστικό τέλος στο ΝΑΤΟ και τον γενικευμένο πόλεμο που μας σέρνουν.

  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ - ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΤΩΡΑ
  • ΕΞΩ η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Καμία συμμετοχή στους πολέμους.

ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας)

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιουλίου 09h


1 2 3

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Για ακόμα μία χρονιά πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής του δολοφονικού επιτελείου του ΝΑΤΟ με την "ιδιαίτερη" επετειακή συνθήκη των 75 χρόνων ίδρυσης του ιμπεριαλιστικού μορφώματος. Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί από τις 9-11/07 στην Ουάσινγκτον με εκτεταμένη ατζέντα που κινείται γύρω από το ιδεολογικό αφήγημα της διατήρησης της ισχύος της "δημοκρατίας" και αφορά την επικείμενη χάραξη τακτικής για την περαιτέρω επέκταση του δυτικού μπλόκ. Κάτι που συνεπάγεται την όξυνση της πολεμικής προετοιμασίας, την αύξηση των κονδυλίων που καταλήγουν στη βιομηχανία όπλων, την αναβάθμιση του ανταγωνισμού με το αντίπαλο αναδυόμενο μπλοκ Κίνας-Ρωσίας, αλλά και την σύνθλιψη των λαών που αντιστέκονται στα σχέδια τους, βρίσκοντας την ευκαιρία μέσα σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον να πυροδοτήσουν ένα νέο κύμα εθνικοαπελευθερωτικών και αντιϊμπεριαλιστικών αγώνων.

Οι δηλώσεις ισχύος που θα ακολουθήσουν, δεν μπορούν να κρύψουν το τέλμα που συναντά η οικονομία του Δυτικού ιμπεριαλισμού, την όλο και πιο ανοιχτή αμφισβήτηση που δέχεται αφενός από την Κίνα και τη Ρωσία, και αφετέρου από καταπιεσμένους λαούς στην Αφρική, στην Μέση Ανατολή, την Λατινική Αμερική οι οποίοι αντιπαρατίθενται ευθέως με τη "δημοκρατία" του.

Πιο αναλυτικά, η φετινή συνδιάσκεψη περιλαμβάνει στην ατζέντα της την ενίσχυση της "συλλογικής άμυνας" με φόντο την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που ανοίγουν νέα σημεία σύγκρουσης στον παγκόσμιο χάρτη δίπλα στα ήδη υπάρχοντα πολεμικά μέτωπα σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή. Ανταγωνισμοί και πολεμικά μέτωπα που η ίδια η πολιτική του ΝΑΤΟ "ανοίγει", όπου κρίνει ότι απειλούνται ευθέως τα συμφέροντα του Ευρωατλαντικού άξονα και της ηγέτιδας δύναμής του, των ΗΠΑ. Έτσι σημαντικό μέρος της συνόδου θα ασχοληθεί με τη "διευθέτηση" του πολέμου στην Ουκρανία, με την λειτουργία του Συμβουλίου και της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, που προοικονομεί την επιπλέον εξοπλιστική ενίσχυση της χώρας απέναντι στην Ρωσία. Στα ίδια πλαίσια εντάσσεται και η συνολική μετωπική οχύρωση με την ΕΕ, με ενδεχόμενα πλάνα ακόμα και για κοινή αεράμυνα των χωρών της, ενώ στο ευρύτερο κάδρο τίθεται επιτακτικά για τις χώρες του ΝΑΤΟ η τήρηση των δαπανών στα εξοπλιστικά (χαρακτηριστικά, τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να δαπανάται σε μείζονες πολεμικούς εξοπλισμούς). Τέλος , και με το ενδιαφέρον των ΗΠΑ στραμμένο σε Μέση Ανατολή και Ινδοειρηνικό, σημεία που αποτυπώνεται υλικά η αντιπαράθεση με το κινέζικο κεφάλαιο, μεγάλο κομμάτι της συνόδου θα επικεντρωθεί στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με τις χώρες επιρροής εκτός εμβέλειας του με χαρακτηριστικότερα τα παραδείγματα της Ιαπωνίας, Νότιας Κορέας, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Με το παγκόσμιο δημόσιο χρέος να συνεχίζει να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο και τις ΗΠΑνα οδηγούν την τάση αυτή, με το κεφάλαιο να συσσωρεύεται στους λίγους και εκλεκτούς, και με τη θέση που καταλαμβάνει η οικονομική συμμαχία των BRICS στον παγκόσμιο ανταγωνισμό γύρω από το ενεργειακό ζήτημα , η κυριαρχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ απειλείται άμεσα. Έτσι, δημιουργείται ένα ρήγμα εντός των οικονομιών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που δεν μπορεί παρά να αποτυπωθεί παγκοσμίως και να θέσει τις δυνάμεις της Δύσης προ των ευθυνών τους την ώρα που πραγματοποιούν μία ακόμα σύνοδο κορυφής η οποία θα αναπαράξει τις δολοφονικές πολιτικές ενάντια στην εργατική τάξη των εμπλεκόμενων χωρών και του παγκόσμιου προλεταριάτου.

Από την άλλη δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό το ρήγμα αλλά και την ρευστότητα που χαρακτηρίζει την εποχή, μπορούν και αναγνωρίζουν οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι λαοί του κόσμου. Οι λαοί που βλέπουν τον πλούτο των χωρών τους να ληστεύεται με τους ίδιους να βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχειας και εξαθλίωσης, οι λαοί που συνεχίζουν να ζουν υπό καθεστώς σύγχρονης αποικιοκρατίας, που δολοφονούνται καθημερινά από τις άθλιες συνθήκες που τους επιβάλλονται από την ιμπεριαλιστική Δύση, είτε με πολεμικά είτε με οικονομικά μέσα.

Με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Παλαιστίνης που με την ιστορική αντεπίθεση της 7ης Οκτώβρη ύψωσε ψηλά και για λογαριασμό των λαών όλου του πλανήτη τη σημαία της αντιιμπεριαλιστικής πάλης απέναντι στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ και τους συμμάχους του ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Και είναι αυτή η ακλόνητη διάθεση για αντίσταση από την πλευρά του λαού της Παλαιστίνης που αποδεικνύει στο παγκόσμιο προλεταριάτο και στους λαούς της γης πως μόνο η αντίσταση και η οργάνωσή τους μπορεί να δημιουργεί ρήγματα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και πως αποτελεί τον μόνο δρόμο για την παύση της εθνικής αλλά και της ταξικής καταπίεσης. Ένας αγώνας που δε στέκεται μόνος του, καθώς η στοχευμένη δράση των ανταρτών Χούθι εναντίον πλοίων που ανήκουν σε μεγιστάνες του παγκόσμιου εφοπλιστικού κεφαλαίου, με τον λαό της Υεμένης να αποτελεί απ`τους φτωχότερους λαούς του κόσμου, έχει δώσει ένα γερό χαστούκι στην ασθμαίνουσα ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Ένας αγώνας που διαδραματίζεται ταυτόχρονα με άλλους απελευθερωτικούς αγώνες που ξεπηδούν στον παγκόσμιο χάρτη. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως τον Αύγουστο του 2023, ο λαός του Νίγηρα έδιωξε τους Γάλλους ιμπεριαλιστές και με την πολύ πρόσφατη επικυρωμένη συμμαχία του/ συνομοσπονδιοποίηση με το Μάλι και την Μπουρκίνα Φάσο που πήρε το όνομα "AES" (Συμμαχία των κρατών του Σαχέλ) μπορεί πλέον να λειτουργεί σαν διαπραγματευτικό όργανο και να αντιτίθεται στις βλέψεις της κοινότητας ECOWAS (συμμαχία άλλων χωρών της Δυτικής Αφρικής, πιστό φερέφωνο των εντολών της Γαλλίας και των ΗΠΑ). Ενώ σε άλλη γωνιά της γης σε αντίστοιχη αντιμπεριαλιστική τροχιά κινούνται οι εξεγέρσεις των αυτόχθονων Κανάκ της Νέας Καληδονίας απέναντι στη Γαλλική αποικιοκρατία. Και αυτή η νέα ρευστή κατάσταση στις χώρες αυτές ωριμάζει και πολλαπλασιάζει τις ήδη υπάρχουσες δυνατότητες που προσφέρει η παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού/ ιμπεριαλιστικού συστήματος, η φτώχεια και οι πόλεμοι που η ίδια εξαπλώνει.

Είναι όλο και πιο εμφανές: Ο Δυτικός Ιμπεριαλισμός με πρώτη την κυρίαρχη παγκόσμια υπερδύναμη των ΗΠΑ βρίσκεται σε κρίση και η αναπαραγωγή της ηγεμονίας του στον πλανήτη δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Με τους μήνες και τα χρόνια να περνούν, ενόσω η οικονομική και στρατιωτική επιρροή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μειώνεται ή συναντά απέναντί τις δυνάμεις που αρνούνται να της υποταχθούν, το ενδεχόμενο της επιλογής μίας γενικευμένης πολεμικής επίλυσης των αναδυόμενων αντιθέσεων της περιόδου φαίνεται να έρχεται όλο και πιο κοντά.

Όσον αφορά το ελληνικό κράτος, παραμένει πιστό στην εθελόδουλη σύνδεση του με το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ. Μετατρέπει τον ελλαδικό χώρο σε προκεχωρημένο φυλάκιο του δυτικού ιμπεριαλισμού παραχωρώντας εθνικές υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά/σιδηροδρομικά δίκτυα, στρατιωτικές βάσεις), για στάθμευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, μεταφορά πολεμικού υλικού σε ενεργά μέτωπα (Ουκρανία, Παλαιστίνη). Ο διοικητικός ρόλος της Ελλάδας στον πόλεμο, αυτή τη φορά για λογαριασμό ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ αλλά και του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, και συγκεκριμένα η μετατροπή της Λάρισας σε επιχειρησιακό στρατηγείο κατά των Χούθι, αποτελεί κλιμάκωση της πολεμοκάπηλης στρατηγικής της. Ενώ και στην ίδια τη σύνοδο η Ελλάδα θα παρευρεθεί με αυξημένες επιδιώξεις, αποτελώντας την 5η σε σειρά χώρα με περισσότερες εξοπλιστικές δαπάνες δίνοντας το 3,08% του ΑΕΠ της σε αυτές.

Η ενεργή συμμετοχή της δικής μας αστικής τάξης στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης και στα ευρύτερα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σηματοδοτεί και τα αντιμπεριαλιστικά καθήκοντα της εποχής. Αποτελεί λοιπόν ανάγκη και χρέος το να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, για να φύγουν άμεσα όλες οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που έχουν κατακλύσει την ελληνική επικράτεια. Να αγωνιστούμε για να σταματήσει άμεσα η Λάρισα να είναι το στρατηγείο στην επιχείρηση "ΑΣΠΙΔΕΣ" της ΕΕ, για να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, αλλά και για την έξοδο της χώρας τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΝΑΤΟ ως βήματα, προϋποθέσεις και στόχους που είναι διαλεκτικά συνδεδεμένοι με την ανατροπή του ιμπεριαλιστικού και καπιταλιστικού συστήματος, της αστικής εξουσίας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα. Στόχοι που, όπως έχουμε ξαναπεί, προστατεύουν την εργατική τάξη και τον λαό από πιθανά αντίποινα σε περίπτωση γενίκευσης των πολέμων που δεν έχουμε επιλέξει πως θα δώσουμε και στους οποίους όμως συμμετέχουμε βάσει των επιλογών της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία. Στόχοι που μπορούν να "κόψουν" δισεκατομμύρια από τις πολεμικές βιομηχανίες και να τα δώσουν στην κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά και στόχοι που συνδέονται διαλεκτικά με την ανατροπή αυτής καθ' αυτής της αστικής εξουσίας που μας βυθίζει στη φτώχεια μέσω της ακρίβειας, που μας ξεζουμίζει όλο και πιο εντατικοποιημένα και χωρίς δικαιώματα στη δουλειά, που ιδιωτικοποιεί και κερδοσκοπεί πάνω σε κάθε μας ανάγκη, την ενέργεια, το νερό, την υγεία, τις μετακινήσεις, την μόρφωσή μας, που μας κοστολογεί όλο και πιο φτηνά και μας πεθαίνει κυριολεκτικά στο όνομα της "εθνικής ενότητας" και της "ανάπτυξης" της κερδοφορίας της, στα τρένα, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά μπλόκα.

Ο ταξικός και λαϊκός αγώνας καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, στον λαό της Υεμένης, στους λαούς της Αφρικής και της Νέας Καληδονίας που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και βρίσκουν το σθένος να αντισταθούν, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία. Και τους τρόπους αυτούς, μόνο εμείς μπορούμε να τους εντοπίσουμε και να τους μετατρέψουμε σε ύλη, σε οργάνωση, σε αγώνα.

Ενάντια στη σύνοδο των Νατοϊκών δολοφόνων

Ο δικός μας εχθρός βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα μέσα στην ΕΕ μέσα στο ΝΑΤΟ

Νίκη στον δίκαιο και επίμονο αγώνα που διεξάγει ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης!

Αλληλεγγύη στον λαό της Υεμένης και σε όλους τους λαούς του πλανήτη που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Διαρκής ★ Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση