Σάββατο 11 Μαίου 2024 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Ολα τα ματια στη Ραφα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ προχωρά στην "τελική λύση", για την εξόντωση και τον εξανδραποδισμό του παλαιστινιακού λαού από τη γη των προγόνων του. Μετά από 8 μήνες ηρωικής αντίστασης του παλαιστινιακού λαού, ο Νετανιάχου και τα υπόλοιπα ακροδεξιά καθάρματα της ισραηλινής κυβέρνησης, για να διασώσουν την εξουσία τους, εισβάλλουν στη Ράφα, όπου έχουν απωθηθεί 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι της Γάζας, η οποία έχει ισοπεδωθεί από τις ισραηλινές βόμβες. Ολόκληρη η ανθρωπότητα φωνάζει ότι δεν θα αφήσει να συμβεί μία δεύτερη Νάκμπα.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων από το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι σήμερα διαδηλώνει κάθε Σάββατο στο Σύνταγμα στις 12:00, για τη Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Όλα αυτά τα Σάββατα βρέθηκε κοντά σε εκατοντάδες ανθρώπους, όλων των εθνικοτήτων, που ένωσαν τη φωνή τους με ελπίδα και αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση του δίκαιου αγώνα των αδελφών Παλαιστινίων. Το Σάββατο 11/5 πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Για να μην υπάρξει Νάκμπα για δεύτερη φορά.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

πηγή : https://www.facebook.com/profile.php?id=61553…
πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μαΐου 23h


1 2 3

ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5/2024, ΩΡΑ 12:00,

Στη μαρτυρική Παλαιστίνη εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας μία κυριολεκτική εθνοκάθαρση, η πρώτη του 21ου Αιώνα. Οι λαοί νίκησαν το ναζισμό και το φασισμό στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και είπαν "ποτέ ξανά" στα αποτροπιαστικά εγκλήματά του με κορυφαίο θύμα το Ολοκαύτωμα του εβραϊκού λαού. Στις μέρες μας, βλέπουμε να εκτυλίσσεται ένα νέο έγκλημα, ανάλογης κλίμακας, αυτή τη φορά κατά του Παλαιστινιακού Λαού. Ενάμιση εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους στη Γάζα και έχουν εγκλωβιστεί στη Ράφα. Το ισραηλινό κράτος- απαρτχάιντ προχωρά σε δολοφονική στρατιωτική επίθεση εναντίον των Παλαιστινίων, αυτή τη φορά στη Ράφα. Στόχος είναι η "ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ", δηλαδή ο αφανισμός ενός ολόκληρου λαού!

Η διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών υπέρ του παλαιστινιακού λαού παίρνει εντυπωσιακές διαστάσεις σε όλο τον κόσμο. Σκοπός είναι ο άξονας ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ να παραιτηθεί από το εγκληματικό σχέδιο, να μην υπάρξει πλέον κανένας νεκρός, να σταματήσει η καταστροφή, να γυρίσουν οι πρόσφυγες στον τόπο τους.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5/2024, ΩΡΑ 12:00, ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ

ΣΥΛ.Ε.Ε.Γ.Ο. - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Μαΐου 11h


1 2 3

Διαρκής Αγώνας | Για την επέτειο της Νάκμπα - Για το μακελειό στη Ράφα: Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

76 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ- 76 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Στις 15 Μάη του 1948 ξεκίνησε η μεγάλη συντονισμένη επίθεση του κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους και στη γη τους σε άμεση συνεργασία με τον δυτικό ιμπεριαλισμό και με την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και ΟΗΕ. 76 χρόνια μετά, αυτή η σφαγή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και εντάσεις, έχοντας εκτοπίσει δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους από τα εδάφη τους και έχοντας σκοτώσει ακόμα περισσότερους, με τον λαό της Παλαιστίνης ωστόσο, να παλεύει, να αγωνίζεται και να συγκρούεται καθημερινά, διεκδικώντας με όλους τους τρόπους ελευθερία και αυτοδιάθεσή απέναντι στη συνεχιζόμενη «στρατηγική εκκαθάρισής» της Παλαιστίνης.

Η φετινή όμως Νάκμπα έχει άλλα νοήματα και άλλη σημασία. Και αυτό γιατί η κομβική επιχείρηση της 7ης Οκτώβρη, πέρα από το ότι ανέδειξε όλη αυτή την «σιωπηλή» στρατηγική ετοιμασία που γινόταν, απέδειξε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η Παλαιστινιακή αντίσταση που τόσα χρόνια μαίνεται, εκμεταλλευόμενη το γενικότερο κλίμα της γεωπολιτικής αστάθειας παγκοσμίως και των αρνητικών συσχετισμέων στο εσωτερικό του κράτους - δολοφόνου, πήγε ένα βήμα παρακάτω την 7η Οκτώβρη, όντας ένας ανοιχτός ένοπλος παλλαϊκός αγώνας. Αυτή επομένως η ένοπλη αντεπίθεση του λαού της Παλαιστίνης, απέναντι στην πολύχρονη κατοχή του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, πέρα από τα νοήματα και τα κραυγαλέρα ρήγματα που δημιουργήσε στη παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, έρχεται να σπάσει και την εκκωφαντική σιωπή που επικρατούσε τόσα χρόνια, αλλά και να αποδείξει ότι οι λαοί του πλανήτη δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη.

76 χρόνια μετά, η Παλαιστίνη αποδεικνύει πώς η διαρκής καταστροφή της, η διαρκής Νάκμπα, η διαρκής θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και οι πολιτικές της Δύσης μπορούν να ηττηθούν και να ανατραπούν. Από τις 7 του Οκτώβρη άνοιξε ένας νέος κύκλος αντιπολεμικών και αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης -με πρωτοφανείς σε μέγεθος διαδηλώσεις, αλλά και καταλήψεις εκατοντάδων πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο- , ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές του σιωνιστικού κράτους, καταδεικνύοντας τον ρόλο της Δύσης και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Παρά τις κατασταλτικές πολιτικές, τις απειλές και τις διώξεις αγωνιστών και αλληλέγγυων, τις συλλήψεις και τις όποιες επιχειρήσεις απόκρυψης των γεγονότων στην Παλαιστίνη, η διεθνής αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική πάλη συντονίζεται στον ρυθμό που ο λαός της Παλαιστίνης δίνει με τον αγώνα του.

Παρά την ολοένα και πιο ενεργή συμμετοχή κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις στρατηγικές επιχειρήσεις στο πλευρό του Ισραήλ, με το ελληνικό κράτος να συστρατεύεται πλήρως σε αυτές τις πολιτικές, στέλνοντας πολεμικό εξοπλισμό και συμμετέχοντας ενεργά στο μέτωπο της Ερυθράς Θάλασσας ενάντια στον λαό της Υεμένης και τους Χούθι, ο λαός και οι οργανώσεις της Παλαιστίνης αντέχουν. Η επιχείρηση της 7ης Οκτώβρη και το νέο κύμα αγώνων που η ίδια παγκοσμίως πυροδότησε επαναχαράξε τους όρους της αντιπαράθεσης, ένοπλης και μη, και διαλεκτικά ορμώμενη από τους νικηφόρους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες και τις εξεγέρσεις των τελευταίων δεκαετιών, αλλάζει τον ρου της ιστορίας.

Αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα από τις 6 Μαΐου, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ έχει εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη νότια Γάζα, με επίκεντρο την πόλη Ράφα, προσπαθώντας να αποκόψει την παροχή βοήθειας στους περίπου 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένους Παλαιστίνιους που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να αποφύγουν τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Το κλείσιμο του συνοριακού περάσματος της Ράφα από το Ισραήλ έχει δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες για την εξάντληση των ήδη περιορισμένων προμηθειών τροφίμων και φαρμάκων, αυξάνοντας τον φόβο μιας πλήρους ανθρωπιστικής καταστροφής. Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι, μετά το κλείσιμο του περάσματος μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου, οι οργανισμοί έχουν προμήθειες μόνο για τις επόμενες 24 ώρες, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις για τους αμάχους και να περιορίσει ακόμη περισσότερο τη διανομή της ήδη περιορισμένης ανθρωπιστικής βοήθειας που καταφέρνει να φτάνει στη Γάζα.

Ενάντια στη Νάκμπα, ενάντια στην κατοχή, τη συνεχή διαδικασία επικοισμού στα Παλαιστινιακά εδάφη, ενάντια στη σφαγή και τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων, η φετινή 15η Μάη οφείλει να βρει το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον δρόμο. Να πυροδοτήσει εκ νέου ένα κύμα αγώνων και αλληλεγγύης υπέρ του παλαιστινιακού λαού και να μπλοκάρει οποιαδήποτε συμμετοχή και συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Γιατί ακριβώς η φετινή 15η Μάη αποτελεί μέρα αντίστασης και ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.

Να σταθούμε δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης, ενάντια στην γενοκτονία του από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, μια γενοκτονία που συντελείται, με γοργούς ρυθμούς, εδώ και 7 μήνες και που σήμερα εδαφικοποιείται στη Ράφα.

Να σταθούμε δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης που με το αίμα και την αντίστασή του μας διδάσκει πως η ιστορία δεν προχωράει ευθύγραμμα και ομαλά, αλλά μόνο με οργάνωση, με αγώνα, με υπερβάσεις.

Οφείλουμε ως τάξη, αλλά και ως κίνημα, να συστρατευτούμε σε αυτόν τον αγώνα και από το δικό μας μετερίζι να αντιπαλέψουμε τις ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές πολιτικές και να προτάξουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Η φετινή Νάκμπα ας αποτελέσει σημείο όξυνσης αυτού του νέου κύματος αγώνων, ας μετατραπεί σε κομμάτι της νέας σελίδας της ιστορίας που έχει ανοίξει.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό!

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!

Συγκεντρώσεις:

Σάββατο 11 Μαΐου

  • ΑΘΗΝΑ: 12:00 Πλατεία Συντάγματος
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 12:00 Αριστοτέλους με Εγνατία

Τετάρτη 15 Μαΐου

  • ΑΘΗΝΑ: 18:00 Προσυγκέντρωση πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) και πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 19:00 Άγαλμα του Βενιζέλου

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση | diapyros.net