τι; : συναυλία θεματική : ψυχαγωγία, μουσική από :

Πέμπτη 2 Μαίου 2024 στις 21.00

Συναυλία noise electronica

Το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών παρουσιάζει LIVE τον Mathieu Sylvestre από το Βερολίνο, μια συναυλία noise electronica - ΠΕΜΠΤΗ 2 Μαΐου 2024- ώρα 21.00

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

(Ρήγα Παλαμήδη 2- Ψυρρή)

Ο Mathieu Sylvestre, με έδρα το Βερολίνο από το 2010, ήρθε από τη Γαλλία στη Noise Music μετά από 10 χρόνια ως τραγουδιστής και κιθαρίστας στον χώρο της ροκ μουσικής.

Με κιθάρες, τσέλο, πεντάλ εφέ και μικρόφωνα επαφής, πειραματίστηκε αρχικά με ήχους και θορύβους για να εργαστεί στην προέλευση των κραδασμών με αναλογικά μέσα.

Μετά από πειράματα θορύβου με την χρήση κιθάρας ανέπτυξε κομμάτια βασισμένα σε field recordings (ηχογραφήσεις πεδίου) και αναλογικούς ήχους από Moog synthesizers.

Με εκατοντάδες εμφανίσεις από το 2010 έως σήμερα στην Ευρώπη και παγκοσμίως αυτό το έργο εμπλουτίζεται συνεχώς.

Ο Mathieu Sylvestre εμφανίστηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και γκαλερί τέχνης. Οι συναυλίες του είναι ζωντανές ηλεκτρονικές ηχητικές παραστάσεις βασισμένες σε αυτοσχέδια μοτίβα τα οποία εξελίσσονται τονίζοντας τα όρια ανάμεσα σε αναλογικά ηχητικά περιβάλλοντα και τον πυρήνα ηλεκτρονικών δονήσεων που φέρνουν στη θορυβική μουσική μια φυσική προσέγγιση.

Από την άλλη πλευρά, ο Mathieu Sylvestre συνέθεσε ηχητικά κομμάτια για εικαστικούς καλλιτέχνες όπως ο Wolfgang Petrick από την Γερμανία, η Saskia Edens από την Τσεχία και εργάστηκε σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες της performance Frédéric Krauke (D), NoMass -σύγχρονος χορός- (GR), Physical Poets -Butoh- (JP), Non Grata (Est) και τον διεθνή οργανισμό Diverse Universe Tours από το 2012 έως το 2019 ενώ συνέθεσε την μουσική και το sound design της ταινίας Symbiosis (2024)

Ήταν βοηθός του εικαστικού Till Velten μεταξύ 2015 και 2019 στη Βασιλεία (CH).

Άλλες συνεργασίες και παράλληλα project από το 2018 και μετά, με τους Sonus Eorum (Drone/Noise), Reichenhall (Ambient Noise) και UncoppenSaw (Spoken world Tribal Noise)

Και όπως ισχυρίστηκε ο Beat ποιητής Ron Whitehead:

"Ακούστε ακούστε ακούστε τον συναρπαστικό εκρηκτικό θόρυβο του Mathieu Sylvestre καθώς δημιουργεί και παρουσιάζει το soundtrack για τον υπόκοσμο της performance art."

_____

The Institute for Experimental Arts

presents

Mathieu Sylvestre

LIVE from Berlin, a noise electronica concert

THURSDAY 2 MAY 204

starts at 21.00

Self Organized Theatre Embros

(Riga Palamidi 2, Psirri area - Monastiraki Metro station / Athens)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/embrosgr/