τι; : πορεία θεματική : από :

Σάββατο 11 Μαίου 2024 στις 18.00

Διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!

Φέτος, συμπληρώνονται 79 χρόνια από την 9η Μάη 1945, όπου η ιμπεριαλιστική-ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων μπροστά στην νικηφόρα επέλαση του Κόκκινου Στρατού.
Η κόκκινη σημαία κυμάτισε στο Ράιχσταγκ επικυρώνοντας πλέον και ουσιαστικά-σημειολογικά την συντριβή του ναζιστικού κτήνους.

Η 9η Μάη όσο και αν προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να την αναθεωρήσει και να την απεμπλέξει από το βαρύ ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο που κουβαλά, γιορτάζοντας την «Ημέρα της Ευρώπης», δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελεί μονοσήμαντα μια ημέρα γενικά και αόριστα της Ευρώπης.

Η 9η Μάη είναι η ημέρα νίκης των λαών που απελευθερώθηκαν από το ναζισμό-φασισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος εκατομμυρίων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των λαών που αντιστέκονται στην ναζιστική θηριωδία με το όπλο στο χέρι, οφείλουμε να δούμε και τον αγώνα του ελληνικού λαού και του ευρύτερου παρτιζάνικου αντιφασιστικού αντάρτικου που αναπτύχθηκε.
Ο ελληνικός λαός οργανώθηκε πλατιά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, στην Εθνική Αλληλεγγύη, με επικεφαλής τους το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Οι Έλληνες, Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι παρτιζάνοι έπαιξαν κομβικό ρόλο για την τελική νίκη απέναντι στο ναζιστικό κτήνος.
Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός, η πειθαρχία του εργαζόμενου λαού αποτελεί αξιοσημείωτο και κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση για τους λαϊκούς αγωνιστές μέχρι και σήμερα, τρανή απόδειξη της σύνδεσης των αγώνων του Ελληνικού και του Σοβιετικού λαού.
Η εξίσωση ναζισμού- κομμουνισμού, αποτελεί ιδεολόγημα της ιμπεριαλιστικής-αστικής πολιτικής που λαμβάνει συγκεκριμένες απολήξεις τόσο διεθνώς όσο και εγχώρια.

Στην περίοδο που βιώνουμε η επίθεση απέναντι στον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό, την ιστορική τιμή και μνήμη της 9ης Μάης και της νίκης και επέκτασης του Σοσιαλιστικού-Αντιιμπεριαλιστικού-Αντιφασιστικού Στρατοπέδου γιγαντώνεται.

Ο ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και οι σύμμαχοί του πυροδοτούν την πιθανότητα ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.
Το ναζιστικό Καθεστώς του Κιέβου και το Σιωνιστικό Κράτος Τρομοκράτη του Ισραήλ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της μαύρης αντίδρασης του άξονα θανάτου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ απέναντι στους λαούς ολόκληρου του κόσμου.

Μέσα σε μία τέτοια συγκυρία, θεωρούμε πως αποτελεί αναγκαιότητα η διοργάνωση μιας κεντρικής αντιφασιστικής - αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης τιμής,μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη των λαών με επίκεντρο την γειτονιά της Καλλιθέας και με κατεύθυνση το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο φασιστικών- παρακρατικών γκρουπών τα προηγούμενα χρόνια.

Γιατί στεκόμαστε συνολικά αντίθετοι απέναντι στην μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη Νατοϊκή Βάση, σε σφαγείο των εργασιακών και λαϊκών κεκτημένων για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης, σε όργανο και υποχείριο πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής και στρατιωτικής υποστήριξης του Ναζιστικού Καθεστώτος του Κιέβου και του Σιωνιστικού Κράτους Τρομοκράτη του Ισραήλ.
Γιατί αρνούμαστε να πολεμήσουμε, αρνούμαστε να πεινάσουμε για τους ναζί του Κιέβου και τους Σιωνιστές του Ισραήλ κατ εντολήν του παγκόσμιου χωροφύλακα του πλανήτη, των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών.

Γιατί στεκόμαστε σε αλληλεγγύη με τους λαούς που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, τον ναζισμό και τον σιωνισμό για την ήττα του Νατοϊκού Σφαγείου των λαών η οποία θα αποτελέσει νίκη ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Πάνω σε αυτή την λογική, καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, οργανωμένες δυνάμεις του εργατικού- λαϊκού κινήματος, σε διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη το Σάββατο 11 Μάη στη 18:00 από τον Σταθμό της Καλλιθέας προς το μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη.

Μαζικά, πλατιά, οργανωμένα να τιμήσουμε την αντιφασιστική νίκη των λαών με ψηλά τις σημαίες της Νίκης, να απαιτήσουμε την ήττα του ιμπεριαλιστικού νατοϊκού σφαγείου και την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να αντισταθούμε απέναντι στους εγχώριους κρατικούς-παρακρατικούς φασίστες και την ντόπια αστική τάξη, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, να κερδίσουμε το ψωμί-την παιδεία-την υγεία-την ελευθερία και την ειρήνη της εποχής μας.

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΣΕ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ/ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΑΖΟΦ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πρωτοβουλία για την 9η Μάη

πηγή : https://www.facebook.com/events/1519568375257…