τι; : συναυλία θεματική : από :

Παρασκευή 3 Μαίου 2024 στις 21.00

Συναυλία για την Πρωτομαγιά και τα 14 χρόνια της κατάληψης Apertus

Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη! Τρεις λέξεις που για αιώνες φωτίζουν το δρόμο των καταπιεσμένων προς την απελευθέρωση του ανθρώπου.

1η Μάη 1886, Σικάγο. Οι αναρχικοί πρωτοστατούν στους εργατικούς αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια. H προβοκάτσια και οι κρατικές δολοφονίες, στην πλατεία haymarket, ήταν η απάντηση των αφεντικών στους δίκαιους αγώνες των εργατών, που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα τους για την πανανθρώπινη λευτεριά.

1η Μάη 2024, οι αναρχικοί, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού - ταξικού αγώνα, με συλλογικά εγχειρήματα και άμεση δράση, σε ένα ψηφιδωτό αντιστάσεων, υπάρχουν σε κάθε σημείο του πλανήτη. Ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια, η Κατάληψη APERTUS στο Αγρίνιο, συμπληρώνει 14 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας.

…Το πολιτικό κράτος δεν έχει άλλη αποστολή από το να προστατεύει την εκμετάλλευση της εργασίας του λαού από τις οικονομικά προνομιούχες τάξεις, η εξουσία του κράτους αυτού μπορεί να είναι συμβατή μόνο με την αποκλειστική ελευθερία εκείνων των τάξεων που αντιπροσωπεύει, και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο είναι αναγκασμένη να πηγαίνει αντίθετα προς την ελευθερία και τα συμφέροντα του λαού. Μ. Μπακούνιν

Στον κόσμο της βίας και της εξουσίας, δημιουργούμε εστίες ρήξης και αντίστασης, κύτταρα της αναρχικής οργανωτικής πρότασης, για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Οπλίζουμε την κοινωνία με το πρόταγμα της κοινωνικής επανάστασης, για την καθολική ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Παρασκευή 3 Μάη 2024, 9:00 μμ, Κατάληψη APERTUS

SIKSA (Πολωνία), BLOVS (Άρτα), ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ (Πάτρα)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/94174/